AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Nov Guinnessov višinski rekord za Porsche Taycana

VIDEO: Tri milje višinske razlike je nov mejnik električnih vozil.

Mini ekipa, ki je imela kar precej podpore pri Porscheju, se je odločila za postavitev novega Guinnessovega rekorda, in sicer v disciplini »višinska razlika električnih vozil«. Gre torej za pot z največjo višinsko razliko in vozilom na električni pogon. Kot prevozno sredstvo so izbrali povsem serijsko različico Porscheja Taycan Cross Turismo 4S, celotna pot pa je potekala v dolžini več kot 2.000 kilometrov.

Začetek poti je bil v globokem rudniku niklja in bakra v zvezni državi Michigan, medtem ko je ciljna črta čakala nikjer drugje kot na vrhu legendarnega Pikes Peak. Vsled električnega pogona so Taycana zapeljali kar 541 metrov globoko pod morsko gladino, medtem ko vrh omenjene gore v Koloradu meri 4.302 metra. Skupaj torej več kot 4.800 metrov oziroma tri milje.

Celotna odprava je potekala 33 ur in 48 minut, obsegala šest zveznih držav oziroma 2.274 kilometrov ter na koncu postregla s kar 4.842,97 metri višinske razlike. Vse to je spremljala tudi Guinnessova ekipa, ki je pritrdila novemu rekordu. Več v sliki in besedi ter seveda utrinki z odprave v spodnjem videu.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button