AvtomobilizemNovice

Nori Mansory P9LM EVO 900 Cabrio za samo sedem izbrancev

Porsche 911 Turbo S je pridobil 900 KM in presežke karbona.

Mansory je lani poleti navdušil z zloveščo predelavo že tako bliskovitega Porscheja 911 Turbo S, ki se je prelevil v P9LM EVO 900, s katerim so vstopili v novo dimenzijo hitrosti in videza. Letos razkrivajo drugo novost, ki je kabriolet različica lanskega projekta in bo s svojo zložljivo strho kot nalašč za otvoritev prijetne tople sezone. Tako kot kupejevski model, bo tudi P9LM EVO 900 Cabrio izdelan v zelo omejenem številu zgolj sedem primerkov.

Če začnemo s predelavo karoserije, se P9LM EVO 900 Cabrio ponaša s povečanimi odprtinami za dovod zraka, preoblikovanim sprednjim odbijačem in izrazitimi poudarki iz kovanih ogljikovih vlaken na celotnem vozilu. Opcijske razširitve in spremembe karoserije optimizirajo aerodinamiko in izboljšajo agresivni videz vozila. Na zadku so novi difuzor, dvižni zadnji spojler in zmogljiv izpušni sistem s tremi cevmi, ki prispevajo k izboljšanemu pretoku zraka in večji pritisni sili.

V zadku močno predelanega Porscheja ostaja 3,8-litrski šestvaljni bokser podprt s parom turbopuhal, vendar so Mansoryjevi inženirji moč povečali na kar 900 KM in 1.050 Nm navora, kar znatno presega standardno moč. To so dosegli z različnimi nadgradnjami, kot je namestiteb večjih turbin, zmogljivejšega izpušnega sistema in reprogramiranjem krmilne enote motorja. Takšen pošastni Cabrio se do stotice izstreli v samo 2,5 sekunde in doseže največjo hitrost 340 km/h.

Za zagotavljanje optimalne zmogljivosti je vozilo opremljeno z osemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, standardnim štirikolesnim pogonom in novo razvitimi komponentami vzmetenja. Po meri oblikovana platišča FV.5C, premera 21 palcev spredaj in 22 palcev zadaj, združena s skoraj dirkaškimi športnimi pnevmatikami, zagotavljajo odličen oprijem in stabilnost tudi pri visokih hitrostih.

V notranjosti je notranjost popolnoma prenovljena z lahkimi športnimi sedeži iz karbona, volanom enakega lahkotnega materiala in usnja ter vrhunskim usnjenim oblazinjenjem, ki ga je mogoče prilagoditi strankinim željam. Posejanost s številnimi elementi iz ogljikovih vlaken poudarijo športni značaj notranjosti, medtem ko posebej izdelane talne preproge Mansory in izvezeni logotipi dodajo pridih razkošja. P9LM EVO 900 Cabrio predstavlja vrhunec avtomobilske prefinjenosti pri znamki Mansory, saj združuje osupljiv dizajn, vznemirljivo zmogljivost in natamčno izdelavo po meri, da ustvari resnično edinstveno vozno izkušnjo.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button