AvtomobilizemNovice

Nissanu Z Nismo sledi še posebni Skyline Nismo

Omejena izdaja dveh različic bo na voljo izključno na japonskem.

Nissan je za domači japonski trg razkril dva nova modela Skyline Nismo in Nismo Limited, ki predstavlja vrhunec serije Skyline GT. Skyline Nismo bo zdelan v omejenem številu zgolj 900 enot, začetek prodaje je načrtovan letos septembra. Še redkejši bo Skyline Nismo Limited, spominski model ob 60. obletnici modela Skyline GT S54A-1, s 100 enotami in prihodom naslednje poletje.

Športna limuzina Skyline Nismo nadaljuje Nissanovo dediščino uvajanja motošportnih tehnologij v serijska vozila, kjer se združijo zmogljivost, aerodinamika in tehnologije podvozja. Cilj je ustvariti avtomobil, ki bo po hitrosti, udobju in varnosti prekašal svoje predhodnike. Skyline Nismo se s svojo elegantno in široko obliko ter zmogljivim motorjem ponaša z estetiko in zmogljivostjo, primerni za tovrstni športno limuzino. Na sprednjem odbijaču ima ponosno nameščeno oznako GT, na sredinski konzoli pa kovinski emblem Nismo, označen s serijsko številko primerka.

Ključna posebnost Skyline Nismo je močnejši motor, uglašen s strani mojstrov zadolženih za izdelavo agregatov dirkalnega razreda GT500. 3-litrski V6 z dvema turbopolnilnikoma, podoben kot pri Z Nismo, premore 420 KM in 550 Nm navora. Avtomobil ponuja več načinov vožnje, od katerih vsak zagotavlja drugačno raven pospeševanja in odzivnosti. Posebej razvite oprijemljive pnevmatike ovite v 19-palčna aluminijasta platišča Enkei in natančno nastavljeno vzmetenje prispevajo k boljšemu vodenju, zavijanju in stabilnosti. Izboljšan zavorni sistem, je povezan s sistemom nadzora dinamike vozila, ki omogoča optimalno vodljivost tudi v ekstremnih razmerah.

Zunanja oblika posebnih Skylineov vključuje značilne Nismo elemente, kot so agresivni odbijači, stranski pragovi z rdečimi poudarki, meglenke in logotipe. Aerodinamični dodatki niso le kozmetični, temveč skrbijo za večjo stabilnost in zmanjšan zračni upor. Prefinjena notranjost premore v usnje oblečen volan z rdečo sredinsko oznako, merilnik hitrosti, ki segajo vse do 280 km/h, rdeče obarvan merilnik vrtljajev in nadaljnje Nismo logotipe. Za več opore in udobja pri dinamični vožnji bodo skrbeli Recaro sedeži oblečeni v črn semiš. Največje privržence Skyline Nismo čaka različica Limited v čast 60. obletnici legendarnega modela, ki prejema posebne klasične podrobnosti. Mednje štejemo edinstvena platišča v mat barvi, dodatne izboljšave pogonskega sklopa, ekskluzivne serijske ploščice in obeležitve Limited. Oba modela bosta na voljo v petih karoserijskih barvah, vključno z značilno Stealth sivo.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button