AvtomobilizemNovice

Nissanovo prihodnost bo vodil načrt Arc

Nissan namerava postati pomembnejši igralec na avtomobilskem trgu.

Družba Nissan je predstavila pomembno poslovno strategijo Arc, katere cilj je povečati vrednost in okrepiti konkurenčnost na avtomobilskem trgu. Celovit načrt se osredotoča na več ključnih področij, vključno s širitvijo ponudbe izdelkov, povečanjem prizadevanj za elektrifikacijo, uvedbo inovativnih inženirskih in proizvodnih pristopov, novimi tehnologijami ter sklepanjem strateških partnerstev za povečanje globalne prodaje.

Načrt Arc, ki je prehodna faza med načrtom poslovne preobrazbe Nissan NEXT in načrtom Nissan Ambition 2030, je razdeljen na kratkoročne cilje, ki zajemajo poslovna leta od 2024 do 2026 in dolgoročne cilje do leta 2030. Nissanov predsednik in izvršni direktor Makoto Uchida je poudaril, da Arc ponazarja zavezanost podjetja k prilagodljivosti in napredku kot odzivu na dinamiko trga, kar zagotavlja trajnostno rast ter dobičkonosnost ob velikih nihanjih.

Začetna faza načrta se osredotoča na zagotavljanje količinske rasti s strategijo za posamezne regije, hkrati pa se pripravlja na pospešen prehod na električna vozila. Nissan želi do konca leta 2026 povečati letno prodajo za milijon enot in stopnjo dobička iz poslovanja na več kot 6 odstotkov, nato nameravajo olajšati prehod na električna vozila in doseči dolgoročno dobičkonosno rast z izkoriščanjem strateških sodelovanj in tehnoloških inovacij. Osrednji del projekta Arc je razvoj uravnoteženega portfelja izdelkov, ki bo v treh letih obrodil 30 novih modelov, od tega 16 elektrificiranih in 14 vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem. Želja je, da bi elektrificirani modeli do leta 2026 predstavljali 40 odstotni delež svetovne prodaje, do leta 2030 pa bi se ta delež povečal na 60 odstotkov.

Nissanove prilagojene regionalne strategije za povečanje prodaje bodo aktivne na ključnih trgih, kot so Amerika, Kitajska, Japonska, Afrika, Bližnji vzhod, Indija, Evropa in Oceanija. Velika prizadevanja vključujejo lansiranje novih modelov, večjo elektrifikacijo in optimizacijo proizvodnih zmogljivosti. V skladu s povečanjem konkurenčnosti električnih vozil Nissan načrtuje znižanje stroškov naslednje generacije električnih vozil za 30 odstotkov v primerjavi s sedanjimi modeli in izenačitev stroškov električnih vozil in vozil z notranjim izgorevanjem. S sprejetjem modularne proizvodnje in koncepta inteligentne tovarne bodo postali proizvodni procesi bolj učinkoviti. Arc bo poskrbel za pospešen razvoj tehnologij inteligence vozil, ponudbo raznolikih možnosti električnih vozil z naprednimi baterijskimi tehnologijami ter izkoriščanje strateških partnerstev za krepitev globalne prisotnosti.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button