AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nissan s posebno serijo obeležuje 10. obletnico električnega Leaf

Prodajni rekorder med električnimi avtomobili si je ob desetem rojstnem dnevu prislužil posebno izvedenko.

Nissan predstavlja posebno serijo modela Leaf, ki obeležuje deset let prodaje. Nadeli so mu ime Leaf10, veliko podrobnosti pa je inspiracijsko povezanih z novim Ariya SUV-jem.

Na C stebričkih sta se znašli okrasni znački, nova je barvna shema v kombinaciji Ceramic sive in Pearl črne. V vinilno folijo, z enakim geometrijskim vzorcem kot ga najdemo na sprednji maski Ariye, so oblekli zunanji ogledali, strešna loka in prtljažna vrata. Novi Leaf10 si opremo deli z osnovnim modelom N-Connecta, kar prinaša 17-palčna platišča, zatemnjena stekla in sprednji meglenki. V notranjosti kupce razvajajo ogrevan volanski obroč, ogrevani sedeži, 7-pačni digitalni merilniki in 8-palčni informacijski sistem s podporo Apple CarPlay ter Android Auto.

Veliko je standardne varnostne opreme, vključno z vzvratno kamero in Nissanovim ProPilot voznim pripomočkom, ki prinaša napreden sistem vzdrževanja hitrosti ter voznega pasu. Brezplačno so dodali še sistem za nadzor mrtvega kota. Tako kot pri nivoju opreme, je Leaf10 ponujen le z osnovnim električnim pogonskim sklopom. Sestavljata ga elektromotor s 110 kW (150 KM) in 40 kWh baterija, kar je dovolj za maksimalnih 270 kilometrov dometa in pospešek do stotice v 7,9 sekundah. Polnjenje z uporabo hitrega 50 kW priklopa bo bateriji v pol ure povrnilo do 80 odstotkov kapacitete.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button