AvtomobilizemNovice

Nissan predstavlja novega ultimativnega Patrola

Novi Patrol ponuja več prostornosti, tehnologije in nova šestvaljna motorja.

Povsem novi Nissan Patrol predstavlja sedmo generacijo kultnega SUV-ja, ki se naslanja na tradicijo in dodaja aktualne inovacije. Predstavil se je odmevnem dogodku v Abu Dabiju, katerega so se udeležili kraljevi predstavniki, VIP-osebnosti in svetovni vodstveni delavci. Novega Patrola so opremili z napredno tehnologijo, zmogljivim šestvaljnim motorjem in mu namenili modernejšo podobo.

Oblikovanje sedme generacije Patrola krepi njegovo robustno estetiko z novimi drznimi elementi, kot so širša V-motion maska, adaptivna žarometa in zadnji svetlobni trak. Patrol je na voljo v sedmih karoserijskih barvah s štirimi dvobarvnimi možnostmi, program personalizacije pa voznikom omogoča, da izrazijo svoj edinstven slog. Nova 22-palčna platišča iz lahke litine prispevajo k prepričljivi prisotnosti na cesti in terenskim zmogljivostim. Pozornost do podrobnosti zunanjosti pooseblja talna osvetlitev ob približevanju vozila.

Pod pokrovom Patrola domuje nov 3,5-litrski motor V6 z dvema turbinama, ki zagotavlja 425 KM in 700 Nm navora, kar pomeni opazno izboljšanje zmogljivosti in izkoristka goriva v primerjavi z odhajajočim V8. Druga izbira pogonskega sklopa je atmosferski 3,8-litrski V6 s 316 KM in 386 Nm navora. Pri obeh za prenos moči na vsa štiri kolesa skrbi devetstopenjski samodejni menjalnik. V kombinaciji s sistemom dinamičnega vzmetenja in prilagodljivim zračnim vzmetenjem Patrol zagotavlja gladko vodljivost na različnih terenih.

V notranjosti Patrola se prepletata razkošje s sedeži iz prešitega usnja, panoramskim strešnim oknom in sodobna tehnologija v obliki 28,6-palčnega panela Monolith z dvema 14,3-palčnima zaslonoma. Potniki zadaj uživajo z dvema 12,8-palčnima zaslonoma, medtem ko prilagodljiv 64-barvni sistem ambientalne osvetlitve izboljša počutje v kabini. Za prijetno zvočno izkušnjo bo poskrbel avdio sistem Klipsch z 12 zvočniki Praktičnost povečujejo 30 odstotkov večji prtljažnik od predhodnika, sedeži EZ Flex za lažji dostop do tretje vrste in napredne varnostne funkcije, kot so vozni pomočnik ProPILOT, tehnologija 360-stopinjskega pogleda in tehnologija prosojnega pokrova motorja. Novi Patrol bo na Bližnjem vzhodu, najpomembnejšem trgu, na voljo od novembra letos.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button