AvtomobilizemNovice

Nissan (ponovno) ukinja budget znamko Datsun

V dobi elektrifikacije je Datsunu zopet odklenkalo …

Japonska znamka Datsun ima v deželi vzhajajočega sonca že precej dolgo brado. Žal tudi z nekaj vmesnega britja, saj so se pri Nissanu, ki si Datsuna lasti že kar nekaj desetletij, (zopet) odločili o ukinitvi svojega poceni oddelka. To so storili že v letu 1981, kar so nato preklicali šele v letu 2013 s kar precej spodbudnimi napovedmi za indijski, ruski in indonezijski trg, vendar iz te moke očitno ne bo kruha.

Kar je Dacia za Renault naj bi postal Datsun za Nissan – vendar brez uspeha. In čeprav je modelu Go Compact sprva kazalo precej spodbudno, saj se je njegova cena pričela pri dobrih šestih tisočakih, se je Datsun že v letu 2020 umaknil iz Rusije in Indonezije, sedaj pa se znamka popolnoma ukinja.

Glede na pestro zgodovino Datsuna lahko morda sklepamo o ponovni oživitvi, predvsem z modeli kot je ikonični Datsun 240Z, dvosedežni kupe iz 70-ih, ki je ogrel dinamična srca prenekaterega Zemljana, saj velja za predhodnika legendarne Nissanove serije Z. Kaj menite, bi se lahko Japonci vrnili v velikem (električnem) slogu?

Blaž Likovič
foto: Datsun

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button