AvtomobilizemNovice

Nissan krepi strategijo elektrifikacije

Prihaja kar 27 novih elektrificiranih Nissanov.

Nissan želi z dolgoročno vizijo električne prihodnosti razširiti zvrsti mobilnosti in družbe, s povečanjem zaupanja ter tesnejšo povezavo med uporabniki. Skladno z velikimi ambicijami napovedujejo nove pobude za napredovanje elektrifikacije. Najpomembnejši del te strategije Nissan Ambition 2030 bo spodbujanje razvoja električnih in hibridnih e-Power modelov, ki bodo izpolnjevali potrebe posameznih trgov.

V okviru velikega projekta so načrtovali prihod 23 elektrificiranih modelov do leta 2030, od tega naj bi jih bilo 15 povsem električnih. Prvotni načrt so morali zaradi spremenjenih potreb potrošnikov in okolja nekoliko prilagoditi. Spremenjeni oziroma povečani plani bodo obsegali izdajo 27 novih elektrificiranih vozil do istega mejnika, vključno z 19 novimi električnimi modeli. Na ta način bodo delež elektrifikacije pri Nissanu in premijski znamki Infiniti, na globalni ravni, povečali na 55 odstotkov, kar je 5 odstotkov več kot prej.

Največji prirastek prodaje elektrificiranih vozil do leta 2026 se bo odvil na stari celini, kjer pričakujejo kar 98-odstotni delež tovrstnih vozil. Sledijo domača japonska z 58-odstotnim deležem, kitajska s 35-odstotnim in ZDA s 40-odstotnim deležem izključno električnih vozil. Za odzivanje na hitre spremembe kitajskega trga bo Nissan prihodnje leto predstaviti električno vozilo, zasnovano po tamkajšnjih zahtevah. V Evropi bodo nadaljevali z obsežnimi načrti elektrifikacije in izkoristili tesno sodelovanje z zavezništvom Renault-Nissan-Mitsubishi. Zavzemajo se tudi za krepitev storitev povezanosti, ki bo zajemala obogatene vsebine v vozilih, omogočanje funkcij na zahtevo. To bodo dosegli z razvojem programsko opredeljenih vozil, kar že omogoča električna arhitektura uporabljena pri križancu Ariya.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button