AvtomobilizemNovice

Prenovljeni Nissan Juke: naprednejši in zelo rumen

Nissan je posodobil prodajnega aduta s številnimi novimi tehnologijami.

Nissanova osvežitev mestnega križanca Juke na polovici življenjskega cikla prinaša več pomembnih novosti, namenjenih izboljšanju karakternih značilnosti, povezljivosti, udobja in varnosti. Ena od najbolj opaznih sprememb je ponovna uvedba rumene karoserijske barve, ki je bila priljubljena v prvi generaciji modela. Živahna rumena se dobro ujema s športno opremo N-Sport, ki s kontrastnimi črnimi elementi poudarja dinamične lastnosti.

V notranjosti je Juke deležen precejšnje pozornosti, saj so prenovljeni elementi, kot sta sredinska konzola in instrumentna plošča, skupaj z izbiro kakobostnejših materialov, ki povzdignejo celoten ambient. Uvedba večjega 12,3-palčnega (prej 8-palčni) osrednjega zaslona na dotik z dodatnimi funkcijami izboljšuje povezljivost, medtem ko izboljšave pri prepoznavanju glasu in razumevanju naravnega jezika izboljšujejo interakcijo. Poleg tega info-zabavni sistem zdaj poleg Apple CarPlay podpira tudi brezžično povezavno z Android Autom.

Kar zadeva estetiko notranjosti, ima oprema N-Sport usklajene rumene poudarke, z rumenimi vložki iz Alcantare na sedežih, kar ustvarja drzen in privlačen videz. Tudi drugi paketi opreme so bili deležni posodobitev, kot so udobnejši sedeži in novi materiali oblazinjenja. Povečano udobje prinašajo večji predal za rokavice, preoblikovan naslon za roke z dodatni oporo in električna ročna zavora. Podloge za brezžično polnjenje in mnogi USB priključki so namenjeni tehnično podkovanim potnikom, saj poskrbijo, da so njihove naprave napajane ves čas potovanja. Napredki na področju varnosti prinašajo standardno opozorilo na zapustitev voznega pasu in opcijski ohranjevalnik voznega pasu v sili. Boljša je ločljivost kamere za vzvratno vožnjo, dodatna utripajoča zavorna luč pa med močnim zaviranjem opozarja zadaj vozeča vozila.

Kljub tem posodobitvam Juke ohranja paleto pogonskih sklopov in ponuja tako hibridno možnost kot klasičen litrski trivaljni bencinski motor s podporo turbine. Hibridni sklop sestavljen iz 1,6-litrskega bencinskega motorja, elektromotorja s 50 KM in baterije s kapaciteto 1,2 kWh se ponaša z večjo učinkovitostjo in močjo 145 KM, kar zagotavlja bolj trajnostno vozno izkušnjo brez kompromisov pri moči. Standardni motor s 115 KM in 200 Nm navora je na voljo z ročnim ali dvosklopčnim samodejnim. Spremembe niso le odziv na povratne informacije strank, temveč tudi zagotavljajo, da Juke ostaja konkurenčen in privlačen v tržnem segmentu mestnih križancev.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button