AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nissan Hyper Punk koncept za virtualni svet

Japonska znamka širi zbirko futurističnih konceptov.

Nissan je predstavil še četrti model med konceptno zbirko Hyper, ki bo čez dva dni debitiral na japonskem sejmu mobilnosti. Futuristični koncept Hyper Punk je kompaktni električni križanec namenjen ustvarjalcem vsebin, umetnikom in tistim, ki cenijo inovacije. Povezuje virtualni in realni svet ter spodbuja samoizražanje.

Hyper Punk je opremljen s tehnologijo V2X, ki uporabnikom omogoča, da svoje naprave napajajo in polnijo kjer koli ter delijo energijo vozila z ostalimi uporabniki. V notranjosti so elementi, navdihnjeni po značilni japonski umetnosti origami, ki tako rekoč umetniške poteze združuje z digitalizacijo. Kamere v vozilu zajemajo okolico in jo preoblikujejo v vzorce v slogu manga ali grafične vzorce, ki se projicirajo na treh zaslonih pilotske kabine ter resničnost povezujejo z virtualnim svetom.

Kot mobilni ustvarjalni studio ponuja internetni dostop in povezovanje z različnimi napravami. Z umetno inteligenco in biosenzorji naslonjal za glavo lahko Hyper Punk zazna voznikovo razpoloženje ustrezno prilagodi glasbo ter osvetlitev za izboljšano počutje. Zunanjo obliko opredeljujejo večplastne površine in spreminjajoča se srebrna barva, ki izstopa z drznim aerodinamičnim slogom. Zaradi kompaktnih previsov in velikih 23-palčnih platišč je primeren tako za vožnjo po mestu kot po terenu.

Namen Nissana Hyper Punk je spodbuditi kreativnost, zato je idealen sopotnik za ustvarjanje digitalnih vsebin, saj predstavlja inovativni pristop k tehnologiji in oblikovanju. Na voljo bo tudi v priljubljeni spletni igri Fortnite pod imenom »Electrify the World«.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button