AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nissan Hyper Adventure za eko pustolovce

Druga električna študija za Nissan na domačem sejmu mobilnosti 2023.

Kako si vi zamišljate futuristično ekološko naravnano vozilo, ki bo ljubitelje narave popeljal naravnost vanjo? Kot nekakšno mini vesoljsko ladjo? Potem bo sveže predstavljena Nissanova študija Hyper Adventure morda po vašem godu. Japonci so namreč na domačem sejmu mobilnosti predstavili koncept, ki je krojen po meri »outdoor eko nacije«.

Če gre verjeti Nissanovemu opisu, potem je študija zmožna večmesečnega potovanja, čeprav nismo ob tej drzni trditvi dobili nobenih konkretnih tehnikalij. So pa navedli, da je vozilo opremljeno s štirikolesnim e-4ORCE pogonom, ki smo ga degustirali tudi mi pri nedavnem seciranju X-Traila, vendar o tem prihodnjič.

Ambient je nekakšen pojem bodoče digitalizacije in vseh ekstra futurističnih rešitev. Veliko je zaslonov, volanski obroč se lahko vmes pospravi, da vas ne bo oviral pri delu (kakršnokoli že bo), kot posebnost pa velja omeniti vrtljivo zadnjo klop, ki se obrne v vzvratno smer, kjer se nahaja nekakšen hangar oziroma skladiščni prostor. Smo omenili električno podprte zložljive stopnice na zadnjem vhodu? Skratka, rešitev za prav vse tegobe na planetih našega osončja se zdijo rešljive.

Blaž Likovič
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button