AvtomobilizemNovice

Nič več usnja v novih Minijih

Izključitev usnja je le ena izmed trajnostnih sprememb britanske znamke.

Tako kot se pogonski sklopi vse bolj nagibajo k ekološkim oblikam, avtomobilski proizvajalci trajnostne rešitve iščejo tudi na področju materialov. Britanski Mini na poti v novo generacijo avtomobilov, prehaja skozi obdobje velikih sprememb. Odgovornost predstavlja ključen del njihove strategije, skupaj še s tremi vrednotami, radovednost, energičnost in drznost.

V lanskem letu so samo v domačem Združenem kraljestvu izdelali 54 odstotkov Minijev z oblazinjenjem iz pravega usnja, tako bi pomanjkanja usnja pomenilo zajeten poseg v prodajo. Zato iskanje rešitev v smeri usnja bistvenega pomena. Ker usnje ni trajnostni material, ga v prihodnosti ne bo več, uporabili bodo moderne visoko kakovostne materiale. Sicer pa usnje ni edini material na seznamu, tkanine za oblazinjene sedežev so že popolnoma reciklirane, prav tako je mogoče reciklirati 70 odstotkov spodnjih podlog. Njihov cilj je ustvariti brezčasno oblikovanje notranjosti, odeto izključno v reciklirane materiale, a z občutkom prestiža. Veliko bo tudi zanimivih inovacij, kot je bila uporaba plute v Urbanaut konceptu.

Mini se počasi pomika k zajetno zmanjšanem okoljskem odtisu vsakega izdelanega vozila, obenem pa bodo ohranili pristnost znamke. Ideal zabavne vozne izkušnje bodo zastopale tudi strupene John Cooper Works izvedenke, čeprav nekatere z električnim pogonskim sklopom.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button