AvtomobilizemNovice

Neprebojni Aston Martin Vantage za sodobnega agenta 007

Ameriško podjetje AddArmor predstavlja oklepnega Vantage.

Oklepni Aston Martin Vantage se sliši kot čisto pretiravanje, saj je večina neprebojnih avtomobilov gromozanskih SUV-jev ali prestižnih nemških limuzin. A izbira znamke, ki je prevažala najbolj znanega tajnega agenta, je lahko prava odločitev, saj nihče na cesti ne bo pomislil, kaj se v resnici skriva pod krinko. Podobnega mnenja so pri ameriškem podjetju AddArmor, ki predstavlja najnovejšo neprebojno kreacijo.

V zbirko oklepnih štirikolesnikov so dodali najmanjšega Aston Martina Vantage V8, katerega so izdatno okrepili z B4 stopnjo zaščite, ki prinaša neprebojna stekla, ojačana vrata, jekleno streho odporno proti strelom in ščit za varovanje rezervoarja. Dodali so še varnostno požarno pregrado, vse pa je izdelano iz inovativnih kompozitnih materialov. Oklepni Vantage je za lažji pobeg v zahtevnih situacijah obut v run-flat (praznovozne) pnevmatike.

Sicer to še ni vse, saj je poleg klasične zaščitne školjke na voljo tudi nekaj elementov za preprečevanje vdora. Pokrovi izpušnega sistema onemogočajo vstavljanje neželenih predmetov, skozi kljuke vrat pa teče električni tok, ki bo odvrnil nepridiprave. Zaradi dodatne mase so ustvarjalci okrepili vzmetenje, čeprav lahkoten ščit iz kevlarja k skupni masi doda le 204 kilograme. Za AddArmor zaščitni paket bo potrebno odšteti najmanj 32.500 dolarjev (29.368 evrov).

»Izbira našega lahkega oklepa za Vantage je bila izrednega pomena, saj je hitrost v nevarnih situacijah na odprti cesti izjemno dragocena,« pojasnjuje Pete Blaber, ustanovitel podjetja AddArmor in nekdanji veteran ameriških specialnih enot.

Žiga Kolman
foto: AddArmor

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button