AvtomobilizemNovice

Ne v Evropi: Škoda Slavia

Zmes Fabie in Octavie, a le za Indijce.

Škodin projekt INDIA 2.0 se uresničuje, saj so Čehi na razsežen indijski trg zapeljali popolnoma nov limuzinski model Slavia. Ime kakopak sovpada z imenom prvega kolesa, ki sta ga prvotna očeta znake Václav Laurin in Václav Klement predstavila takrat bistveno skromnejši množici ljudi. Slavia sestoji na koncernski platformi MQB-A0 in je velikostno umeščena med Fabio in Octavio ter na las podobna Volkswagnovemu modelu Virtus, ki si ga lahko omislijo prebivalci južnoameriškega kontinenta.

Dolga je malce več kot štiri in pol metra in nudi precej velikodušno medosno razdaljo v izmeri 2.651 milimetrov. Prihaja v sodobni podobi svojih sorodnikov, ki so nam bistveno bolj podobni, Čehi pa so ji namenili dvobarvna lita platišča, LED svetila in skoraj kupejevsko linijo v limuzinski preobleki. Tovrstna karoserijska zmes se v Indiji precej dobro trži, zato naj vas oblika ne preseneti. Kupci bodo lahko izbrali tudi kristalno modro karoserijsko barvo, ki je v Evropi ni zaslediti.

Ambient je praktično enak takšnemu, ki ga poznamo iz modela Fabia. Ima digitalno instrumentacijsko ploščo in 10-palčni osrednji zaslon občutljiv na dotik. Oblazinjenje je lahko za doplačilo tudi usnjeno, hkrati pa je na voljo tudi nekaj nam znanih Simply Clever rešitev. Revolucije ni niti pod motornim pokrovom, kjer domujeta prisilno polnjena bencinska litrski in 1,5-litrski TSI agregata. Šibkejši razvije 85 kW, medtem ko močnejši 110 kW in je opcijsko opremljen s samodejnim 7-stopenjskim DSG agregatom.

Škoda Slavia bo nastajala v indijskem mestu Pune, kar 95 odstotkov vseh sestavnih delov pa bodo tvorili lokalni dobavitelji. Pohoda na evropske salone nikakor ne pričakujte, čeprav bo gojila cenovno privlačno politiko. Kakšno točno, nam niso razkrili.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button