AvtomobilizemNovice

Nasvidenje legendarnemu Bentley V8 agregatu

Continental GT V8, GTC V8 in Flying Spur V8 zapuščajo določena tržišča.

Bentley je naznanil, da v zaslužen delni pokoj odpravlja svoj legendarni štirilitrski twin-turbo V8 agregat, ki ga je trenutno še moč najti v modelih Continental GT V8, GTC V8 in Flying Spur V8. K sreči so ga ohranili v Bentaygi, zato mu zenkrat še ni povsem odzvonilo, se pa utegne prav to zgoditi, saj Bentley zavzeto sledi svoji okolju prijazni strategiji Beyond100.

V8 agregat je igral pomembno vlogo v zgodovini petične angleške znamke, saj je v ponudbi že 75 let, vse od premiere modela S2 v letu 1959, ko je agregat z oznako L V8 razvil 180 KM. Današnja generacija V8 proizvede trikrat večjo moč z dvema tretjinama prvotne delovne prostornine. Od predstavitve štirilitrskega V8 leta 2012 je bilo izdelanih več kot 53.000 primerkov Continental GT, GTC in Flying Spur s tem pogonom, od katerih je bil prav vsak v popolnosti ročno izdelan v Bentleyjevi tovarni

Poslednja v uvodu navedena trojica s poslavljajočim se V8 agregatom bo na voljo vse do junija in sicer le v Evropi in na Bližnjem vzhodu kot zaloga lokalnih salonov, medtem ko je proizvodnje praktično v zadnjih izdihljajih. Konec proizvodnje za preostala tržišča sledi nekoliko kasneje.

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button