AvtomobilizemNovice

Naslednji Bugattijev hiperšportnik bo W16 motor zamenjal z V16

Precej kmalu bo svet ugledal Bugatti nove generacije s hibridnim pogonom.

Bugatti s svojimi izdelki kraljuje na področju navduševanja, saj se pri njih srečujeta umetnost izdelave z naprednim inženiringom. Z vsako šepetavo obljubo o inovaciji razgrnejo tapiserijo avtomobilske legende in na novo definirajo zakone hitrosti in razkošja. Obdobje uspešnega Chirona se počasi zaključuje, ustvarjalci pa že počasi stremijo v prihodnost.

Letos mineva osem let od slovite predstavitve rekordnega modela Chiron, morda najbolj prepoznavnega hiperšportnega avtomobila. Zdaj Bugatti dviga pričakovanja z razkrivanjem delčkov prihajajočega projekta, s katerim vstopajo v novo poglavje inovacij in odmevnih dosežkov. Junija bodo okronali nov vodilni model, katerega bo poganjal povsem novi hibridni sklop z osrednjim V16 motorjem z notranjim izgorevanjem, katerega melodijo na kratko razkrije dražilni posnetek. S tem modelom nameravajo preseči vse dosedanje meje, saj obljubljajo novo pojmovanje izjemne moč in hitrosti.

V vsaki krivini, vsakem skrbno izdelanem šivu se skriva bistvo Bugattijeve duše. Prihajajoče avtomobilsko čudo ni le bežno spogledovanje s sedanjostjo ali prihodnostjo, je izjava, vklesana v zvezde – “Pour l’éternité” – za večnost, ki odraža brezčasno prizadevanje za odličnost, ki opredeljuje znamenito francosko znamko. Prehod na hibridno tehnologijo omogoča združitv z znamko Rimac, kjer nastaja napredna električna tehnologija in najzmogljiveši serisjki električni hiperšportnik Nevera.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button