AvtomobilizemNovice

Naslednik Aston Martina DB11 že nestrpno čaka

Aston Martin bo v kratkem odkril pomembnega naslednika grand tourerja DB11.

Pri Aston Martinu so zaključili obsežen razvoj neizbežnega naslednika modela DB11 in se pripravljajo na njegovo premiero 24. maja. Odmevna oznaka DB že več kot 70 let krasi najbolj legendarne in pomembne modele Aston Martinov, zato je prihod nove generacije vselej prelomni dogodek britanske znamke.

Novi model, ki bi lahko nadaljeval tradicijo imena z oznako DB12, bo ohranil vse ključne vrednote tovrstnega grand tourerja, vse od visoke zmogljivosti, elegance oblikovanje, do vrhunskega udobja v notranjosti. Z novo generacijo bodo vse skupaj postavili na višjo raven, z izboljšano vozno dinamiko, uporabo sodobnejših tehnologij in višjo kakovostjo gradnih materialov. Na področju oblikovanja pričakujemo evolucijo sloga predstavljenega z DB11, več sprememb se bo odvilo v notranjosti, ki bo stopila v sodobni čas.

Kaj bodo namestili pod pokrovom motorja bomo izvedeli ob premieri, pričakujemo ohranitev 6-litrskega twin-turbo V12, saj so se zavezali k ohranitvi takšnega agregata do leta 2026 in nadaljno ponudbo šibkejšega 4-litrskega twin-turbo V8, ki je del naveze z Mercedesom. Kakorkoli, obljubljajo višjo raven zmogljivosti, s katero bo novi DB12 izstopil iz povprečja GT vozil.

Žiga Kolman
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button