AvtomobilizemNovice

Najprestižnejši Range Rover za 16 srečnežev

Land Rover je otvoritev pomembnega londonskega prodajnega salona pospremil z omejeno izdajo Range Roverja.

Redkokdaj avtomobilski proizvajalci ob odprtju novega prodajnega salona ponudijo kaj več kot kakšne popuste ali podobno, vendar pri Land Roverju razmišljajo nekoliko drugače. Otvoritev novega salona v londonski četrti Mayfair so pospremili s premiero ekskluzivne omejene izdaje Range Roverja. Bogato opremljeni Ranger Rover SV Lansdowne Edition bo razveselil 16 kupcev, prav vsak primerek bo izdelan z unikatnimi potezami.

S super prestižno izdajo Landsowne, slavijo Range Roverjevo povezavo z enim najbolj znamenitih naslovov v britanski prestolnici, prav zato je novi SUV odet v barve, ki odsevajo ikonično arhitekturo Mayfaira. Predstavljena specifikacija se ponaša s prefinjeno zunanjostjo Lansdowne Grey Gloss, poudarjeno z estetskimi podrobnostmi in razkošno notranjostjo, okrašeno s palisandrom. Razkritje modela Lansdowne Edition zaznamuje odprtje novega luksuznega butika Stratstone Land Rover Mayfair na ulici Berkeley Street. Prenovljeni butik že več kot 100 let nudi luksuzne storitve po najvišjih merilih.

Izredno omejena izdaja za seboj potegne tudi zasoljeno ceno in to kar 283 tisoč evrov. V zameno za takšen kupček denarja bodo kupci prejeli Range Roverja, ki se spogleduje z izdelki znamke Rolls-Royce. Zunanjost je kot že rečeno obarvana v unikatno karoserijsko barvo, kar popestrijo kontrastna siva streha, 23-palčna kovana platišča v črnem satenu, številne SV značke, ki poudarjajo zmogljivost in očrneli logotipi Land Roverja. V notranjosti bomo našli presežke usnjenega oblazinjenja z diagonalnim prešitjem na sedežih, armaturni plošči in vratih ter keramično prevlečene gumbe. Notranji pragovi razvajajo z osvetljenim napisom »Lansdowne Edition 1 of 16«.

V nosu Range Roverja Lansdowne Edition tiči poznani 4,4-litrski V8 stroj podprt z dvema turbopolnilnikoma, ki ustvari 530 KM in 750 Nm navora. Prestižna križarka se lahko kljub svoji debelušni masi, do stotice požene v samo 4,6 sekundah in doseže najvišjo hitrost 250 km/h. Tovrstni Range Rover bo kljub svoji ceni vsekakor vreden svojega stasa, saj se podaja v boj s kraljema tega razreda – Bentleyjem Bentaygo Mulliner in Rolls-Roycem Cullinan.

Žiga Kolman
foto: Land Rover

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button