AvtomobilizemNovice

Najhitrejši Aston Martin Vantage bo novi F1 varnostni avtomobil

VIDEO: Letošnjo sezono bo krotil prenovljeni Vantage model!

Pri Aston Martinu se minule tedne vse vrti okoli prenovljenega modela Vantage in med zadnjimi vestmi je v naš nabiralnik priletela še brzojavka, da bo dotični britanec krotil dvajseterico dirkalnikov v letošnji karavani F1.
Aston Martin Vantage, ki je bil pred kratkim predstavljen s svojima »bratoma v hitrosti« (ang. Brothers in Speed) dirkalnikoma Vantage GT3 in F1 bolidom AMR24, je tako uradni FIA varnostni avtomobil za prihajajočo sezono 2024 in bo tako na čelu F1 dvajseterice na prav vsakem Grand Prixu, začenši s tem vikendom na veliki nagradi Savdske Arabije.

Pred kratkim osveženi Aston Martin Vantage je najbolj zmogljiv avtomobil svoje Vantage druščine. Njegova moč, ki jo zagotavlja štirilitrski twin-turbo V8 agregat, je ob medgeneracijski prenovi narasla za kar 30% na 665 KM, navor pa je pridobil 15 odstotkov in znaša 800 Nm. Dovolj, da vas do stotice katapultira v treh sekundah in pol in ne upeha vse do 325 km/h. Verjamemo, da ima uradni varnostni avtomobil še kako uzdo manj zategnjeno, da bo lahko krotil čredo dirkalnikov F1.

Blaž Likovič
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button