AvtomobilizemNovice

Najbolj želeni Aston Martin DB5 Convertible na prodaj!

DB5, ki si ga je lastil »DB« sam …

Pisalo se je leto 1946, ko je David Brown, takrat znan kot izdelovalec traktorjev, pristopil k pogajanju za nakup prestižne športne znamke po imenu Aston Martin. Nekaj mesecev pogajanj, ideja o pretvorbi limuzine v kabrioleta in rodil se je DB1. drobec zgodovine v ekstra strnjeni pripovedi.

Aston Martin DB5 velja za enega izmed najbolj iskanih vozil v svetu štirikolesnih zbirateljev in napoved prodaje modela DB5 Convertible (1964), ki si ga je lastil sam Sir David Brown, vsekakor zbuja veliko pozornosti. Gre za edinega izmed 123 proizvedenih kabrioletov, ki si ga je lastil znameniti šef Aston Martin Lagonde, zato visoka opremljenost vozila ne preseneča. Vgrajen ima takrat povsem nov ZF-ov petstopenjski menjalnik in Power Lock zadnjo os, med vožnjo pa vam glasbo predvaja originalni Motorolin radio. Notranjost avtomobila je odeta v temno modro oblazinjenje, medtem ko je karoserija obarvana v karibsko biserno modro.

Vozilo je bilo leta 2014 v celoti restavrirano, vključno s štirilitrskim agregatom, podvozjem, zavorami in menjalnikom. Prihaja v originalni izvedbi in se poteguje za največje med največjimi – zbiratelji vozil namreč. Pričakovana cena? Kdo ve, izklicna je ustoličena pri 1.350.000 evrih …

Blaž Likovič
foto: David Brown

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button