AvtomobilizemNovice

Najbolj ekskluzivna Bentayga do zdaj

Edinstveno opremljena Bentayga za 20 izbranih kupcev.

Bentley predstavlja novo najbolj ekskluzivno izdajo Bentayge, ki je nastala pod natančnimi prsti oddelka Mulliner. Povsem po meri izdelana serija 20 primerkov Bentayge Apex Edition se ponaša z unikatnimi komponentami in oblikovnimi podrobnostmi, izbrani kupci pa bodo lahko izbirali med šestimi edinstvenimi specifikacijami.

Za osnovo posebne izdaje Apex Edition so izbrali Bentaygo S, katero žene zmogljiv 4-litrski V8 podprt s parom turbopolnilnikov, ki ustvari 550 KM in 770 Nm navora. Takšna moč zagotavlja pospešek do stotice v 4,5 sekundah in najvišjo hitrost 290 km/h. Bentayga S s serijskim aktivnim sistemom Dynamic Ride za preprečevanje neželenega nagibanja in krmiljenjem zadnjih koles, zagotavlja vznemirljivo dinamko, ki jo dopolnjuje glasnejši športni izpušni sistem.

Vrhunec različice Apex Edition so 22-palčna Mullinerjeva karbonska platišča, razvita v sodelovanju s podjetjem Bucci Composites, ki v primerjavi z običajnimi platišči prihranijo 24 kilogramov mase. Konstrukcija iz ogljikovih vlaken poleg zmanjšane mase izboljšuje okretnost krmiljenja, odzivnost pri zaviranju in stabilnost. Poleg tega je model Apex Edition opremljen s karbonsko-silicijevo-karbidnimi (CSiC) zavornimi kolutmi, ki v primerjavi z železnimi zagotavljajo večjo zavorno zmogljivost, zmanjšano obrabo in prihranek 20 kilogramov.

Mulliner za Apex Edition ponuja šest izbranih tem, od katerih ima vsaka edinstveno karoserijsko barvo, okrasne črte in notranjo opremo. Od osupljive satenasto rdeče barve Candy Red do neopazne antracitne barve imajo kupci možnost, da svojo Bentaygo prilagodijo natančno po svojih željah. Lastniki modela Continental GT Le Mans Edition lahko naročijo Bentaygo Apex Edition v ujemajoči konfiguraciji, kar še poveča ekskluzivnost kolekcije. Vsaka Bentayga Apex Edition je opremljena s po meri izdelanimi zunanjimi in notranjimi elementi, vključno z aerodinamičnimi izboljšavami paketa Styling Specification iz satenastega karbona in avdio sistemom Naim for Bentley. Poleg tega so serijsko opremljeni napredni sistemi za pomoč voznikuin specifikacija Touring.

Ker je proizvodnja omejena na le 20 enot po vsem svetu, Apex Edition obljublja neprimerljivo ekskluzivnost. Mulliner spodbuja stranke, da se vključijo v proces soustvarjanja in neposredno sodelujejo z oblikovalci, da bi uresničili svojo edinstveno vizijo Bentayge. Osebni pristop zagotavlja, da je vsaka izdaja Apex Edition resnično enkraten izraz razkošja in zmogljivosti.

Žiga Kolman
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button