AvtomobilizemNovice

Nadgradnja za BMW M135i xDrive

Posodobitev podvozja in preslikava barvne palete iz modela M4.

Bavarska serija 1 ima na čelu svojega plemena različico z oznako M135i xDrive, ki ima v drobovju nameščen dvolitrski prisilno polnjeni agregat s 302 »konjičema«, katerih galop se prenaša na vsa štiri kolesa. Precej zanimiva reč, čeprav so bili kritike širom sveta mešane. Očitno so jih pri BMW-ju vzeli resno in relativno svež model poslali na posodobitev.

Zares veliko dela so opravili inženirji, zadolženi za podvozje. Tam so sledile korenite spremembe pri praktično vseh temeljnih sestavnih kosih – vzmetenje, vpetje in krmiljenje je bilo sestavljeno in nastavljeno na novo. Vse s ciljem izboljšati lego, vodljivost in bonton vozila, celotna vozna izkušnja pa naj bi bila zato opazno boljša. Hkrati so akustiki optimizirali umetni zvok, ki potnikom dodatno naježi kožo. Nekaj poznanega iz dizelskih ali hibridnih »športnikov«.

Nenazadnje pa je nekaj več možnosti pridobila tudi barvna paleta karoserije. Ta je po novem lahko obarvana v »strupeno« Sao Paolo rumeno, ki smo jo premierno spoznali na modelu M4 G82, v kolikor vas le-ta ne prepriča, pa sta dodatno na voljo še ledeno oranžna in ledeno čista siva (Frozen Orange & Frozen Pure Grey).
Preostala tehnologija vključno s pogonom ostaja nespremenjena. Cena? Začne se pri 54 tisočakih …

Blaž Likovič
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button