AvtomobilizemNovice

Na prenovi: SsangYong Rexton

VIDEO: Korejski SUV je še mogočnejši in sodobnejši.

SsangYong je četrti korejski avtomobilski proizvajalec po velikosti in deluje pod okriljem indijske multinacionalke Mahindra. Kljub temu, da SsangYongovih modelov v Sloveniji ni prav veliko, še ne pomeni da niso zanimivi. Prav nasprotno, z novimi modeli bi utegnili svoj kos pogače še povečati. Najbolj znan model je športni terenec Rexton, ki se je znašel pod tnalom prenove. Precej uspešne, da je nov videz z bolj oglatimi potezami vsekakor všečen, hkrati pa je SUV zdaj še sodobnejši in udobnejši.

Na kratko:

– Moderen SUV z vpadljivo masko in LED žarometi.
– Delno spremenjen tudi zadek vozil, vključno z LED svetili.
– Digitaliziran ambient s prenovljeno centralno konzolo.
– Še bolj zmogljiv in učinkovit pogon z 2,2-litrskim turbodizlom
– Nov 8-stopenjski samodejni menjalnik.
– Razširjen nabor sodobnih varnostno-asistenčnih sistemov.

Korejci so ponosno predstavili prenovljenega Rextona, ki prinaša svež in še bolj robusten videz vsled agresivnejše sprednje maske in ličnega zadka vozila, hkrati pa so »facelift« izkoristili za nadgradnjo vozila v sodobnega in konkurenčnega srednje velikega SUV-ja. Za slovenske razmere lahko zapišemo kar velikega športnega terenca, saj se med konkurenti znajdejo bavarski X5, Audijev Q7, Hyundai Santa Fe in podobni.

Jedro pogona še vedno tvori kleni 2,2-litrski turbodizel, čigar zmogljivost po novem znaša 202 KM in 441 Nm navora (prej 181 KM in 420 Nm), ki mu je dodan nov Hyundaijev 8-stopenjski samodejni menjalnik. Ravno slednji »pretikač zobnikov« naj bi poskrbel za še bolj uglajeno, zvezno in nenazadnje tudi učinkovito vožnjo. Povprečna poraba naj bi tako znašala sprejemljivih 7,15 litra, kar je za skoraj dve toni in 200 kilogramov težkega 7-sedežnega športnega terenca spodobna cifra.
Cenik pravi približno 45 evrskih tisočakov za osnovno opremo Ventura (zamenjuje ELX) in 48 za bogatejšo Ultimate. Toliko ga SsangYong vrednoti v Angliji, zato lahko ob prihodu v slovenske salone pričakujemo podobne številke.

Blaž Likovič
foto: SsangYong

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button