AvtomobilizemNovice

Na Pebble Beach Concour d’Elegance prihajata dva nova Aston Martina

Aston Martin bo v kratkem razkril napredek superšportnika Valhalla in predstavil dva nova modela.

Pri Aston Martinu potrjujejo udeležbo na letošnjem dogodku Pebble Beach Concours d’elegance v Kaliforniji, kjer bodo predstavili dva nova člana družine in posodobili informacije razvoja prihajajočega superšportnika Valhalla.

Eden izmed dvojice novincev bo izredno poseben in ekskluziven produkt s katerim bodo obeležili 10 leto delovanja oddelka Q, ki se ukvarja z izpolnjevanjem želja najzahtevnejših kupcev. Novo beštijo so navdahnili uspehi znamke na 24-urni dirki v Le Mansu, kar bi lahko obrodilo kreacijo podobno lanskoletnemu V12 Speedster DBR1, s katerim so se poklonili zmagovalnem dirkalniku iz leta 1959.

Drugi model bo 19. avgusta premierno razkrit pred privatno publiko, nato bodo sledili ogledi z uradnim povabilom proizvajalca, hkrati bo novinec prvi model okrašen z novim logotipom. Ta neznani Aston Martin bo izredno športno naravnan avtomobil, v podobnem slogu kot V12 Vantage ali DBX707, kar potrjuje vstop v serijsko proizvodnjo.

Letošnji dogodek v Pebble Beachu bo prav tako pomemben za pridobitev novih podrobnosti napredka razvoja športnega modela Valhalla s sredinsko nameščenim motorjem, na ogled bodo pripeljali tudi pravo prototipno različico, opremljeno s preoblikovano notranjostjo. Konkurenta Ferrarija SF90 Stradale, razvitega v sodelovanju z Red Bull Racing, bo poganjal prisilno polnjen V8 motor, podprt s hibridnim sistemom in skupno močjo 950 KM.

Žiga Kolman
foto: Aston Martin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button