AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Na dražbi unikatni prototip Ferrarija LaFerrari

Testna mula na osnovi modela 458 Italia išče novega lastnika.

Pred prihodom markantnega »konjička« LaFerrari, so inženirji na cesto zagrizli s kar nekaj testnimi vozili in en izmed prvih pri razvoju omenjenega modela je bil modificiran primerek 458 Italia s hibridnim V12 pogonom. V tovarni je bil znan kot M6, ki spominja na kaj bavarskega, medtem ko je v Maranellu pomenil zgolj eno – pot k Ferrariju vseh Ferrarijev.

Zanimivo, da se je omenjeni M6 sedaj znašel na dražbi in to z vso dodatno (odstranljivo) opremo, ki so jo testni vozniki-inženirji uporabljali med snovanjem končnega štirikolesnika. Priloženi paneli na precej modificirani 458 Italii so namreč omogočili namestitev blagega hibridnega pogona F140FB, kateremu poveljuje 6,3-litrski V12 agregat. Gre za eno izmed začetnih različic pogona, ki v LaFerrariju zmore 963 KM.

Dotična štirikolesna testna mula z oznako M6 ne gre prvič v zasebno garažo, saj je po Ferrarijevi doktrini na voljo za prodajo takoj, ko njeno testiranje ni več smiselno. Zato je primerek na sliki odšel k novemu lastniku že v letu 2016, še pred tem pa so ga v Maranellu sveže prebarvali in osvežili, pa čeprav nikoli ne bo primeren za registracijo v rednem prometu kot tudi ne za uradni nastop na tekmovanjih. Nič hudega, če si lastite lastno dirkalno stezo sredi svojega emirata …

Za kolikšen kupček cvenka bo unikatni testni Ferrari odpeljal tako ni jasno, medtem ko zanimanje iz dneva v dan raste in bo doseglo vrhunec v soboto 14. maja, ko se bo odvila dražba.

Blaž Likovič
foto: RM Sotheby’s

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button