AvtomobilizemNovice

Na dražbi: Koenigsegg CCR

Jih resnično šteje že 17?

Švedsko podjetje Koenigsegg naj bi bilo eno izmed svežih na področju športnih vozil, čeprav smo ob nedavnem dražbenem oglasu modela CCR zasledili, da jih le-ta šteje že 17 pomladi. Naj dodamo, da CCR ni prvi avtomobil švedskega specialista za športne štirikolesnike, temveč je nadaljevanje modela CC8S – prvega uradnega vozila Koenigsegga s šestimi izdelanimi primerki.

Kakorkoli, prihodnji mesec se bo na dražbi odvijal boj za vpis v prometno dovoljenje enega izmed štirinajstih izdelanih Koenigseggov CCR. Dotično vozilo so izdelali v letu 2004, njegovo srce pa tvori sredinsko nameščeni 4,7-litrski V8 agregat s sorodniki v korporaciji Ford. V švedskem športniku agregat proizvede med 664 in 817 KM, številčnost konjenice pa se spremeni ob vklopu oziroma izklopu enega izmed dveh turbopolnilnikov. Tako je, ob pritisku na tipko se konjušnica ali obogati ali skrči, kakor se vam v danem trenutku zazdi.

Dodamo še lahko, da je omenjeno vozilo morda najbolj slavno iz serije, saj je bilo namenjeno premieri modela na ženevskem salonu v letu 2004. Zbiratelj in trenutni lastnik je vpisan v lastniško knjižico od leta 2009, vozilo pa je do danes prevozilo 2.347 kilometrov. Pričakovana končna cena naj bi znašala približno 750 tisočakov, kar nedvomno ni poceni, vseeno pa bistveno ugodneje od Koenigsegg Jeska, za katerega Švedi zahtevajo 2,3 milijona.

Blaž Likovič
foto: Koenigsegg

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button