AvtomobilizemNovice

Mustang Shelby GT500 sedaj z ročnim menjalnikom

Ameriški predelovalec bo vašemu Shelbyju GT500 vgradil ročni menjalnik.

Če vas je mikala ideja o Fordu Mustangu Shelby GT500, vendar vas odvrača izključno izbira samodejnega menjalnika? Začnite ogrevati svojo levo nogo, namreč ameriško podjetje HPJ Performance je pripravilo odrešitev v obliki predelave na ročni menjalnik.

Izbrani menjalnik je šeststopenjska Tremec T56 Magnum XL enota, zmožna sprejeti do 950 Nm navora, opremljena z vztrajnikom in ohišjem, ki izpolnjujeta standard SFI – fundacija zaslužna za skrb motošportnih varnostnih standardov. Stopalke so originalne Fordove, nova sredinska konzola s čudovito ročico je lahko zaključena v usnju ali semišu, na voljo so tudi različne sklopke za več stopenj moči avtomobila.

HPJ poleg mamljivega paketa z ročnim menjalnikom ponuja tudi zbirko predelav motorja za Mustanga GT500, ki segajo od ukrotljivih 750 KM, do demonskih 1.200 konjev. Seveda je ročni menjalnik kompatibilen s paketi za povečanje moči. Takšna predelava menjalnika pri HPJ bo stala konkretnih 18.995 dolarjev (17 tisoč evrov), vse odstranjene dele pa bodo zapakirali in jih vrnili lastniku za nadaljnjo prodajo ali shrambo. Predelave osemvaljnih motorjev pa segajo od 2.250 do 32 tisoč evrov za stroj z dvema turbopolnilnikoma.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button