AvtomobilizemNovice

Mustang Dark Horse R je tu!

VIDEO: Za vse jezdece po zaprtih stezah …

Pri Fordu so polno zasedeni s prihodom nove, že sedme generacije Mustanga v njihove salone širom sveta. Posebnost novega Mustanga GT je izboljšana četrta generacija legendarnega Coyote V8 petlitrskega atmosferca, ki v GT izvedenki zmore 487-493 KM, v primeru nabrite različice Dark Horse pa 507 »žvinčet«. Čemu skok v konjenici? Dark Horse izvedenka bo poleg vse kozmetike oplemenitena še s kovanimi bati in gredjo, ki jih najdete v predhodni generaciji Mustanga Shelby GT500.

Ameri se tu kakopak niso ustavili, temveč svoj športni oddelek Ford Performance zadolžili za izdelavo dirkalnika, ki so mu enostavno dodali še črko R. Spoznajte torej podivjanega Mustanga Dark Horse R. Pogon tvorita enak, a rahlo bolj navit V8 atmosferski agregat, ter ročni šeststopenjski menjalnik, enake so tudi Brembove uzde za nadzor nad številčno čredo pod kolesi.

 

Pravzaprav tudi videz ni tako drugačen. Seveda je vozilo polepljeno z dirkaškimi zadevščinami, platišča so manjša, in sicer 19-palčna ter obuta v dirkaške pnevmatike, medtem ko je dirkalnik dodatno oplemeniten z tekmovalnim Multimatic DSSV podvozjem. Smo kaj pozabili? Seveda, Fordovci so ambient skoraj v celoti spraznili navlake, ki vam na stezi nikakor ne koristi, zato pričakujte Recaro dirkaške sedeže in prav nič udobju podrejenega več. Cena? Na domačih tleh zahtevajo 145 tisočakov v zelencih oziroma 132 evrskih tisočakov, pri čemer uvoz na Stari kontinent seveda ni vštet.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button