AvtomobilizemNovice

Mož zaslužen za Wiesmanna se je lotil novega BMW Z4

Friedhelm Wiesmann v sodelovanju z dvema partnerjema razvija karbonsko kreacijo Boldmen CR4.

Se morda še spomnite nemškega podjetja Wiesmann, ki si je ime ustvarilo z izdelavo športnih avtomobilov z bavarskimi motorji in oblikovanjem naravnost iz petdesetih let? Kljub podobnosti in mešanjem imena Wiesmann, ne gre za originalno podjetje, saj so zaradi finančnih težav leta 2014 imetje predali novim lastnikom.

Rednim spremljevalcem avtomobilskih novičk je na uho že prišla informacija o projektu Gecko, ki bi moral luč sveta ugledati že lansko leto, a zaradi številnih zapletov vse skupaj zamuja. V primeru Boldmena ne gre za veliko vrnitev Wiesmanna ali omenjeni projekt Gecko. Drugi član bratske naveze zaslužen za ustanovitev originalnega podjetja leta 1988, Friedhelm Wiesmann, se je povezal z bratoma Harald in Michael Käs pri ustanovitvi nove znamke.

Novopečeno podjetje Boldmen se predstavlja s svojim prvim štirikolesnim modelom CR 4, zasnovanem na kompaktnem roadsterju BMW Z4. Z unikatno obliko svetilnih elementov in sprednje maske nekoliko spominja na produkte starega Wiesmanna, obenem bo celotna karoserija izdelana iz ogljikovih vlaken. Pod motornim pokrovom bo brnel BMW-jev 3-litrski šestvaljni vrstni motor, z zmogljivostjo povečano na 407 KM in 610 Nm navora.

CR 4 se bo do mejne stotice pognal v 3,9 sekundah, najvišja hitrost bo ostala omejena na 250 km/h. BMW-jev osemstopenjski samodejnim menjalnik ostaja, nova bosta izpušni sistem iz nerjavečega jeka in sveže preoblečena notranjost v kvalitetnem usnju ali alkantari. Govora o ceni še ni, zagotovo pa bo zaradi obsežne uporabe karbonskih vlaken občutno višja od osnove, BMW-ja Z4.

Žiga Kolman
foto: Boldmen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button