AvtomobilizemNovice

Mountune iz Pume ST iztisnil 260 konjičev

Predelavi ni ušla niti sorodna Fiesta ST.

Britanski predelovalci Mountune že štiri desetletja uspešno izdelujejo hitre Forde, za maksimalen užitek na relijih, dirkaških stezah in tudi običajnih cestah. V tem času se niso lotili skoraj nobenega križanca, to pa se je spremenilo s prihodom poskočne male Pume ST.

Za nabrušenega mini SUV-ja so pripravili dva paketa nadgradenj; osnovni m235 poskrbi za dvig zmogljivosti 1,5-litrskega EcoBoost trivlajnika iz 200 KM na 235 KM, medtem ko večji paket m260 prinaša zavidljivih 260 konjev. Pri m235 gre za kalibracijo ECU nadzorne enote motorja, kar lahko upravljamo preko mobilne aplikacije, veliki paket m260 pa zahteva vgradnjo novega hladilnika in povezovalnih cevi.

Oba paketa sta na voljo tudi za nekoliko nižjo in bolj dinamično Fiesto ST. Zaenkrat še ni informacij o številkah zmogljivosti, a če znate hitro pretikati prestave, bo mogoče z dodatno močjo enostavno doseči pospešek do stotice v manj kot šestih sekundah. Za paketa bo potrebno odšteti 670 in 787 evrov, kdor je že predhodno kupil paket m225, lahko z doplačilom 115 evrov pridobi paket m260.

Žiga Kolman
foto: Mountune

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button