AvtomobilizemNovice

Monterey 2023: po meri krojeni Ferrari Tailor Made 812 Competizione

Edinstveni voz, ki je nastal zgolj iz papirnate skice.

Pri apeninskem konjičku so pred dvema letoma svetu razkrili posebno, predvsem na zaprte steze orientirano različico modela 812 Superfast, ki so ji pripeli še oznako Competizone. Če ste izbrali brezstrešno različico, potem nosi oznako Competizone A. Obema je skupen 6,5-litrski V12 z 830 KM in 692 Nm navora, ki naravnost obožuje visoke vrtljaje pri rdečem polju postavljenem na cifri 9.500.

Gospodje iz Maranella so se odločili prodati le 999 primerkov Competizone in 599 primerkov Competizone A. Verjeli ali ne, prav vsi so bili zelo kmalu razprodani. Pravzaprav še ne v celoti, saj je naš junak zgodbe še aktivni iskalec proste garaže. Gre za enega izmed 99-ih 812 Competizone primerkov, katerega podoba je plod dveh internih Ferrarijevih oddelkov in se je razvila zgolj iz papirnate rumene skice na katerih oblikovalci v Maranellu predstavijo svoje začetne ideje.

Rumenkasti V12 kupe je tako poln črnih oznak in je tako nastal v čast projektnemu delu Ferrarijevih oblikovalcev, še posebej prvemu med njimi Flaviu Manzoniju. Zgodba prepleta rumene in črne se nadaljuje tudi v notranjosti, prežeti z alkantaro, ki objema tako oblazinjenje kot armaturno ploščo.

Ferrari 812 Competizione je nastal kot nekakšna poslovilna neelektrificirana izvedba poskočnega konjička, zato pol milijona vredna nabavna cena morda ne preseneča toliko. Omenjeni ekskluzivnem je tako vreden še več, koliko točno pa bo jasno na Ferrarijevem gala dogodku v New Yorku, ki se bo odvila v letošnjem oktobru.

Blaž Likovič
foto: Ferrari

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button