AvtomobilizemNovice

MOKE se preusmerja na elektriko

Ikonični britanski mini štirikolesniki prehajajo na električni pogon.

MOKE oziroma Mini Moke je večuporaben majhen štirikolesni kabriolet s pogonom speljanim na prednji kolesni par, ki ga je prvotno proizvajala in tržila avtomobilska znamka British Motor Corporation (BMC), nadalje pa je prešel pod okrilje blagovnih znamk Austin, Morris in Leyland. Nam morda najbolj poznan je koncept, ki ga je predstavil Mini v letu 2010 in sicer Mini Beachcomber, bavarska obujena ikona naravnost za Kalifornijo ali preostale tople kraje ob morju, kjer letnih časov praktično ne poznajo.

Tokrat so pri Moke napovedali prehod na popolnoma električne pogone, kar je za dobrih 500 kilogramov težke štirikolesnike in zategovanje okoljskih standardov nekako pričakovana poteza. Prav s prvim januarjem 2022 naj bi Moke prešel na električni pogon, medtem ko naj bi prve primerke dobavili že v poletnih mesecih istega leta.

Britanci so razkrili tudi nekaj tehnikalij okoli pogona, ki bo zmogel 33 kW in bo ikonični brezstrešnik gnal z največ 100 km/h. Avtonomija naj bi znašala približno 145 kilometrov, medtem ko bo polnjenje na evropskem Type 2 priključku zahtevalo štiri ure. Masa vozila naj bi vsled baterije znašala približno 800 kilogramov, medtem ko zunanje mere znašajo 3.225 x 1.660 x 1.546 mm (dolžina, širina, višina). Več informacij na povezavi TUKAJ, za lastniške ključe pa pripravite približno 35 evrskih tisočakov …

Blaž Likovič
foto: MOKe

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button