AvtomobilizemNovice

Modri oval je osvežil vsestranskega Explorerja

VIDEO: Fordov raziskovalec je rahlo nadgrajen.

Ford Explorer velja za najbolje prodajan SUV onkraj Atlantika in da bi vse prodajne titule zadržal med kolesi. Prihaja z nekoliko modificiranim ambientom, še izboljšano zmogljivostjo in najnovejšim sistemom BlueCruise za samostojno vožnjo po avtocestnih odsekih.

Prenovljena, 6. generacija, Explorerja je bila sicer uradno razkrita pred dvema tednoma, ko so ji nadelo ozanko za modelno leto 2025. Ima preoblikovan sprednji del z večjo masko, spremenjene in elegantnejše žaromete ter zadnje luči. Ambient je obogaten s 13,2-palčnim osrednjim zaslonom na dotik in 12,3-palčnimi digitalnimi voznikovimi merilniki, pri čemer sta velikosti obeh standardni skozi vso modelno paleto. Prejšnjih osem nivojev opreme je bilo močno zmanjšanih na le štiri, in sicer terensko Active, športni ST-Line in ST ter premijsko Platinum. Pred prenovo je druščino tvoril tudi terensko usmerjeni Timberline, ki pa ga po novem ni več v ponudbi. Vseeno se med poznavalci pav glasno omenja razvoj tovrstne različice, ki pa naj bi bila predstavljena kasneje v letošnjem letu.

Na sončni strani Alp je Explorer, ne tisti električni temveč klasični jenkijevski, na voljo le kot priključni hibrid s trilitrskim bencinskim V6 EcoBoost motorjem, medtem ko lahko kupci na drugih tržiščih izbirajo še med 2,3-litrsko in trilitrsko EcoBoost bencinsko opcijo na čelu s 3,3-litrskim V6 hibridom.

Več podrobnosti serviramo, če in ko novi Explorer zapelje na evropski trg, kjer se njemu podobnim glede na poteze evropskih vlad ne piše prav dobro …

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button