AvtomobilizemNovice

Mitsubishi Outlander 2022: Slovo od Evrope

Kljub veliki popularnosti trenutnega modela, novi Mitsubishi Outlander ne pride v Evropo.

Mitsubishi Outlander se je več let zadrževal visoko na lestvici najbolje prodajanih priključnih hibridov na stari celini, lansko leto pa so pri japonski znamki objavili konec predstavljanja novih modelov za evropski trg. Torej, če si Mitsubishi slučajno ne premisli, privlačne nove generacije Outlanderja k nam ne bo. Odlične sveže izbire v razredu SUV-jev pa bodo z aprilom deležni v severni Ameriki.

Mitsubishijev zastavonoša je za modelno leto 2022 popolnoma nov, vse od zasnove do oblikovanja. Praktičen sedemsedežni SUV razkriva nov oblikovni jezik podjetja, najbolj izstopajoča je nova maska imenovana Dynamic Shield in tanjša dnevna osvetlitev. Postavnejšo zunanjost dopolnjuje oblikovno in kakovostno povzdignjena notranjost, kjer najdemo digitalizirane merilnike, 9-palčni informacijsko zaslon s podporo Apple CarPlay in Android Auto, head-up projiciranje, Bose ozvočenje in razkošno usnjeno oblazinjenje.

Pod motornim pokrovom bo na začetku prodaje brnel klasičen 2,5-litrski štirivaljni bencinski motor, elektrificirane različice prispejo kasneje, poudarek bo vsekakor na priključnem hibridu. Sicer pa se moč preko samodejnega menjalnika standardno prenaša na sprednji kolesni par (ti modeli prejmejo 5 voznih načinov), z doplačilom bo na voljo štirikolesni pogon navdahnjen s sveta relija. Takrat se bodo lahko vozniki poigrali s šestimi načini vožnje. Kot pričakovano je novi Outlander pridobil mnogo sodobnih in naprednih asistenčnih sistemov ter varnostnih pripomočkov.

V ZDA bodo za osnovnega Outlanderja odšteli približno 26 tisoč dolarjev (21.400 evrov). Kaj menite, bi si želeli novega Outlanderja tudi pri nas?

Žiga Kolman
foto: Mitsubishi

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button