AvtomobilizemNovice

Mini prenova dveh mini Seatov

Tehnološko bolj dovršena Seatova malčka Ibiza in Arona.

Seat je z vgradnjo sodobne tehnologije in stilskimi popravki prenovil svoja najmanjša modela v ponudbi – kombilimuzinsko Ibizo in kompaktnega križanca Arona. Nov informacijski sistem, izboljšani asistenčni sistemi in rahla oblikovna pomlad bodo najbolje prodajana Španca ohranili tekmovalna še nekaj let, preden pripravijo zamenjavo.

Najmanj sprememb je bila deležna Ibiza, ki jo od predhodnice ločimo po novih barvnih izbirah zunanjosti in platišč, LED žarometih in novem napisu na prtljažnih vratih. Precej bolj izstopajoča je Arona s čisto novim obrazom, ki je precej bolj postaven od predhodnika. Preoblikovan sprednji odbijač ima drugačno mrežo maske, odrezav spodnji del in višje postavljene meglenke, kar ustvari skoraj terensko sliko.

Glavnina spomladanske osvežitve se je zgodila v notranjosti, z namestitvijo aktualnega informacijskega sistema z 9,2-palčnim zaslonom (pri višjih nivojih opreme) in 10,25-palčnih digitaliziranih merilnikov. Oba modela se pohvalita še z novim multifunkcijskim volanom, manjšimi olepšavami okrasnih elementov in novimi materiali.

Seat je okrepil tudi varnostno opremo z novim bočnim asistenčnim sistemom, ki spremlja okolico in voznika opozori na vozilo v mrtvem kotu ter vključitvijo Volkswagnovega Travel Assist sistema, s pomočjo katerega avtomobila na avtocesti prevzameta upravljanje krmila in hitrosti. Med dodatke spadata še parkirni pripomoček z možnostjo samodejnega parkiranja in prepoznavanje prometnih znakov.

Pod motornim pokrovom Ibize in Arone bodo brneli le bencinski motorji. Na dnu verige bo litrski TSI trivaljnik s 95 KM in petstopenjskim ročnim menjalnikom, močnejša konfiguracija s 110 KM bo ponujena s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Najbolj poskočen bo 1,5-litrski štirivaljnik s 150 konji, povezan le z DSG menjalnikom. Posebnost obeh modelov ostaja litrski trivaljnik z močjo 90 konjev, ki ga poganja stisnjen zemeljski plin, medtem ko bo pri Ibizi dodana še izbira osnovnega atmosferskega trivaljnika z 80 KM.

Žiga Kolman
foto: Seat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button