AvtomobilizemNovice

Mini je osvežil strupenega John Cooper Works

Mala poskočna kombilimuzina Mini John Cooper Works je bila deležna prenove z agresivnejšim obrazom.

Najbolj navita različica malega Minija v novo modelno leto vstopa z oblikovnimi posodobitvami in večjo izbiro dodatne opreme. Kot odhajajoči model bo tudi osveženi ponujen kot »hatchback« ali kabriolet, na napoved prihoda v Slovenijo in objavo cen bo potrebno še nekoliko potrpeti.

Med najbolj izstopajoče novosti brez dvoma spada agresivnejši obraz z večjo masko in zajetnejšimi zajemi zraka, prav tako je bolj odrezav zadnji difuzor z dvojnim centralnim izpuhom, nova sta tudi stranska pragova. Kupci kabrioleta bodo lahko izbrali svežo ekskluzivno karoserijsko barvo Zesty Yellow. Prenova Minija JCW je več kot le kozmetična, inženirji so spremenili nastavitve opcijskih adaptivnih blažilnikov, sedaj so 10 odstotkov trši, kar pripomore k izboljšani dinamiki v zavojih.

V kabini je JCW prejel sodobnejši 8,8-palčni informacijski zaslon z dodatnimi aplikacijami navigacijskega sistema, audio sistema in določenih funkcij avtomobila. Notranjost krasita dve novi barvni shemi Lounge v modrem odtenku in Sport v kombinaciji rdeče ter antracitne. Sprednja potnika bo razvajal par novih športnih sedežev z integriranim vzglavnikom, voznik se bo lahko poigral z novim volanom in stopalkami iz nerjavečega jekla. List dodatne opreme je bogatejši za ogrevan volanski obroč, ohranjevalnik voznega pasu in stop & go funkcijo aktivnega tempomata, medtem ko John Cooper Works ekstra paket prinaša črne okrasne elemente notranjosti, črno usnjeno oblazinjenje, adaptivne blažilnike ter 18-palčna platišča.

Obe različici Minija JCW bo poganjal enak turbinsko podprt 2-litrski štirivaljni bencinar kot poprej, z nespremenjeno močjo 170 kW (231 KM) in 320 Nm navora. Vsa moč se preko šeststopenjskega ročnega ali osemstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na sprednji kolesni par. Identične ostajajo številke zmogljivosti, kombilimuzina z ročnim menjalnikom do stotice pospeši v 6,3 sekundah, kabriolet je 0,3 sekunde počasnejši. Avtomatika sta s časoma 6,1 in 6,5 sekund nekoliko hitrejša.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button