AvtomobilizemNovice

Militem Ferox 500 – uživaški štirikolesni Rambo!

VIDEO: Ekstremist, ki to pravzaprav sploh ni.

Občasno se na našem portalu znajde tudi kak Militemov štiri ali večkolesni primerek, kjer se ameriška avtomobilska tehnologija združi v skoraj vojaški voz po meri italijanskih oblikovalcev. Seveda, kjer imajo prste vmes naši zahodni sosedje, potem ne gre dvomiti o nivoju udobja in/ali športnosti, za katere tokrat skrbi ameriški V8 mišičnjak.

Ferox 500 se po svojem namenu uvršča v EUV segment oziroma Extreme Utility Vehicle kategorijo, kjer velja za nekakšnega pionirja. Osnovo očitno tvori Jeep Wrangler Rubicon 392, ki ga poganja zajetni 6,4-litrski V8 HEMI agregat s 470 »konjiči«. Čedna in izjemno poslušna zadeva, okoli katere so zgradili vojaško orientirani terenski voz s precej butičnimi elementi. Udobje v samem ekstremizmu, bi strnili povsem na kratko.

Glede na zmogljivost pogona se lahko kupci odločijo za namestitev 22-palčnih cestnih ali 12,5-palčnih terenskih platišč (obod pnevmatik meri 35 palcev), odvisno kje se boste danes potepali. Široka widebody karoserija, kopica črnine v mat odtenku ter v karbon odeti elementi so barvno vodilo tega butičnega ekstremista. Tu so še LED svetlobni trakovi na odbijačih ter barvno usklajen ambient, prežet s kontrastno obarvanim nappa usnjem, alkantaro ter kopico priročnih in udobju podrejenih rešitev.

Bi si ga lastili? Ni problema, naročila pri Militemu so že odprta, le 150 tisočakov brez davščin pripravite in že se lahko postavite v vrsto za oddajo povpraševanja. Sicer pa, zakaj si Feroxa 500 za začetek ne bi ogledali v njegovem domačem okolju? Recimo razkošen vhod v nadstandardni hotel v Milanu in ne brezpotja Alp kot ste morda sprva mislili …

Blaž Likovič
foto: Militem

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button