AvtomobilizemNovice

Miles Nürnberger bo skrbel za podobo Dacie

Miles Nürnberger bo s 1. septembrom 2021 v poslovni enoti DACIA & LADA prevzel funkcijo direktorja oblikovanja. Bo tudi član upravnega odbora, ki ga vodi Denis Le Vot, glavni izvršni direktor znamk DACIA in LADA. Njegov nadrejeni bo Laurens van den Acker, direktor oblikovanja in član upravnega odbora Skupine Renault.

Denis Le-Vot je ob tem imenovanju rekel: »Milesa sprejemamo z navdušenjem, saj je oblikovanje osrednji steber strategije poslovne enote DACIA & LADA. Z novim Sanderom smo dokazali, da je možno ostati pri bistvu in hkrati biti privlačen. Zahvaljujoč Milesu bomo segli še višje. RDV #NBI, #BIGSTER, #NIVA«.

O Milesu

Miles Nürnberger se je podjetju Aston Martin Lagonda pridružil leta 2008 in bil tam zadolžen za oblikovanje zunanjosti, sprva kot vodja oblikovanja, kasneje pa kot kreativni direktor, leta 2018 pa je bil imenovan za direktorja oblikovanja znamke. Bil je odgovoren za oblikovanje modela DBX – prvega športnega terenca znamke – in projekta Valkyrie, prav tako pa tudi za oživitev znamke Lagonda s povsem električnim pogonom, katerega glasnika sta bili študiji Vision Concept – limuzina in športni terenec.

Pred prihodom k Astonu Martinu Lagondi je bil Miles Nürnberger član Citroënove ekipe za oblikovanje zunanjosti, prve poklicne korake na področju avtomobilskega oblikovanja pa je naredil pri znamki Lincolnpodjetja Ford Motor company.

Miles Nürnberger je bil rojen leta 1976 v družini, ki se je navduševala nad umetnostjo, oblikovanjem in avtomobili. Iz avtomobilskega oblikovanja je diplomiral na univerzi Coventry leta 1998. Leta 2009 je prejel priznanje Design Award Concorso d’eleganza Villa d’Este za oblikovalsko študijo One-77.

Rudi Leskovec
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button