AvtomobilizemNovice

Mil-Spec Automotive Hummer H1 za 412 tisoč dolarjev

Michiganski Hummer specialisti predstavljajo norega živo rumenega M1-R.

Kot že vemo, se GM pripravlja na vrnitev Hummerja v obliki 1.000 konjskega električnega super-poltovornjaka. Prvi primerki »First Edition« opremljeni z vso možno sodobno tehnologijo bodo stali preko 95 tisoč evrov. Kdor si želi nekaj bolj ekskluzivnega, dražjega in precej bolj starinskega, si lahko omisli mojstrovino podjetja Mil-Spec Automotive iz Michigana.

Hummerja M1-R si lahko na nak način predstavljamo kot svojevrsten polno naložen »First Edition«, saj črka R predstavlja posebno serijo unikatnih Hummerjev. Klasičen M1 se začne pri 299.500 dolarjih (251.070 evrov), izvedenka R z vsemi ponujenimi dodatki pa bo vašo denarnico olajšala za vrtoglavih 412 tisoč dolarjev (345.379 evrov).

Povsem verjetno najbolj privlačna opcija je nadgradnja motorja. Mil-Spec uporablja Hummerjev 6,6-litrski Duramax dizel, ki po kompletni prenovi proizvede preko 800 KM in 1.600 Nm navora. Hummerjevo zaviralno težavo so rešili z močnejšimi šestbatnimi zavorami, saj zagotovo kljub pomanjkanju trde strehe tehta krepko preko dveh ton. Dodatno so M1-R opremili še z zračno zaporo diferenciala in Rod Hall dirkaškim vzmetenjem z daljšim hodom.

V kevlar prevlečena zunanjost ostaja zvesta videzu originalnega H1, sicer zaključena v rumeni karoserijski barvi, katero je navdahnil Hummerjev Competition Yellow odtenek. Zunanjost popestrijo zajetne terenske pnevmatike, cevne ojačitve sprednjega dela in prtljažnega prostora z rezervno pnevmatiko, zmogljiva osvetlitev ter sprednji vitel.

Kabina v primerjavi s klasičnim H1 ponuja več prostora in zaradi vrhunskih materialov ter tehnologije, tudi več udobja. Odstranili so vse plastične površine in jih nadomestili z rumeno obarvanim Nappa usnjem, podrobnosti so iz brušenega aluminija in raznih eloksiranih kovin. Ročno je zamenjala elektronska parkirna zavora, vgradili so še dvopodročno klimatsko napravo.

Žiga Kolman
foto: Mil-Spec Automotive

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button