AvtomobilizemNovice

Michelin Pilot Sport 5 in Primacy 4+

Michelin predstavlja izboljšani različici priljubljenih pnevmatik za limuzine in SUV-je

Pnevmatika Michelin Pilot Sport 5: Več kilometrov za večji užitek vožnji.

Michelin predstavlja novo pnevmatiko za letne vozne razmere, Michelin Pilot Sport 5, namenjeno ljubiteljem športnih avtomobilov in visoko zmogljivih limuzin. Zasnovana je tako, da ponuja edinstveno kombinacijo športne zmogljivosti in dolge življenjske dobe.

Natančnost in odzivnost v ovinkih, zahvaljujoč tehnologiji Dynamic Response (dinamična odzivnost), sta se že izkazali v motošportu. Hibridni aramidni in najlonski vložek tvorita pas okoli celotne strukture pnevmatike, kar zagotavlja optimalen prenos ukazov krmiljena in dodatno povečuje užitek v vožnji.

Zaradi izjemno dobrega oprijema in zaviranja na suhi in mokri podlagi omogoča tudi maksimalen nadzor. Tehnologija Dual Sport Tread Design omogoča optimizacijo tekalne plasti z večjo zmogljivostjo na mokrem, zahvaljujoč notranjemu delu tekalne plasti in na suhem, zahvaljujoč zunanjim blokom tekalne plasti. Pnevmatika Michelin Pilot Sport 5 je v Evropi od 1. januarja na voljo v 50 dimenzijah od 17 do 21 palcev. Po vsem svetu bo na voljo od 1. marca. Gre za 5. generacijo programa Pilot Sport.

Pnevmatika Michelin Primacy 4+: Več varnosti od prvega do zadnjega kilometra

Michelin predstavlja tudi svojo novo letno pnevmatiko Michelin Primacy 4+, zasnovano za limuzine in SUV, za vsakodnevna in dolga družinska potovanja.

Pnevmatika izstopa z boljšo zavorno zmogljivostjo na mokri podlagi, ko je obrabljena in ponuja še večjo varnost od prvega do zadnjega kilometra. S to zmogljivostjo se lahko ponaša zaradi tehnologije Michelin EverGrip, ki združuje dve plasti gume, da se izravna izguba globine tekalne plasti in tako še naprej omogoča boljše odvajanje vode pri obrabljeni pnevmatiki.

Za pnevmatiko za letne vozne razmere, Michelin Primacy 4+, sta značilni varnost od prvega do zadnjega kilometra in dolga življenjska doba. Pnevmatika je na voljo od 1. januarja. Do maja 2022 bo na voljo v 82 dimenzijah od 16-19 palcev, do konca leta 2022 pa bo v 121 dimenzijah od 16 do 21 palcev.

Te, zadnje generacije Michelinovih letnih pnevmatik, pokrivajo najpomembnejša področja uporabe za letne vozne razmere za voznike športnih avtomobilov, prav tako pa za vsakodnevne potrebe. Pnevmatike se lahko uporabljajo dlje in tako prispevajo k zmanjšanju obremenitve okolja.

Rudi Leskovec
foto: Michelin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button