AvtomobilizemNovice

MG vrača oznako XPower v vroči različici modela 6

Britanska znamka pod okriljem Kitajcev doživlja (športni) preporod.

Nekdanji britanski avtomobilistični ponos MG Rover, ki je bil pravzaprav zadnja velikoserijska »avtohtona« avtomobilska znamka v domači (britanski lasti), pod okriljem kitajske korporacije SAIC in imenom MG doživlja nekakšen preporod. Danes njihova modela paleta nudi tako bencinske kot elektrificirane in popolnoma električne primerke, tokrat pa so šli še korak dlje. Predstavili so študijo MG 6 XPower, kjer se zadnja beseda nanaša na športno orientirane modele nekdanje britanske znamke, prva pa se nanaša na limuzinski model 6.

Slikovni material, ki si ga lahko ogledate, smo našli na kitajski socialni platformi Weibo, kjer so zapisali, da bo 6 XPower prvi »tovarniško modificirani« primerek. Da bi dvignili zanimanje so ga odeli v MG zgodovinsko zeleno dirkaško barvo. Poudarjeni koloteki, zajetno tako prvo kot zadnje krilo in nasploh agresivna linija limuzinskega modela 6, ki se velikostno uvršča v spodnji srednji razred.

Kot se za Kitajce spodobi, kaj veliko informacij glede vozila ni moč najti, pa tudi slike na spletu so relativno nizke kvalitete. Menda se več informacij obeta v sredini junija, ko naj bi MG6 XPower zagrizel v asfaltirano stezo. Več vsekakor sledi …

Blaž Likovič
foto: MG

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button