AvtomobilizemNovice

MG Motor razkriva osveženega HS

Dostopni SUV je bil deležen medgeneracijske prenove.

MG Motor je danes podjetje, ki deluje pod okriljem kitajskega državnega giganta SAIC. Po vstopu na slovenski trg beležijo solidne prodajne številke in nekako sledijo filozofiji znamke Dacia – dobro razmerje med ceno in kakovostjo. Zato so na medgeneracijsko prenovo poslali svoj paradni model HS.

Prenovljeni športni terenec HS ima preoblikovano masko in praktično vse sprednje elemente na čelu vozila, vključno z novimi LED žarometi in večjo hladilno rešetko. Da bo videz še prijetnejši so mu ustvarjalci prevetrili nabor 18-palčnih platišč. Aktualni model je na voljo v treh različicah – Standard , Comfort in Luxury, medtem ko naj bi imena le-teh preimenovali.

Serijska oprema bo po novem vključevala 10,1-palčni osrednji zaslon, ki naj bi bil nadgrajen in deluje hitreje ter bolj tekoče. V osnovi izvedbi bodo vključeni še klimatska naprava, navigacijska naprava, zadnja parkirna kamera in podobno. Višja stopnja opreme bo zajemala usnjeno oblazinjenje, zatemnjena zadnja stekla, ambientalno osvetlitev ter širši nabor klimatizacije vozila.

Voznikovi elektronski pomočniki kot so samodejno zaviranje v sili, zaznavanje pešcev in kolesarjev, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu ter recimo sistem za zaznavanje prečnega prometa bo vzvratni vožnjo bodo vključeni v prav vse stopnje opremljenosti.

Brez sprememb je ostal pogonski sklop, ki ga tvori 1,5-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat s 162 KM in 250 Nm navora. Serijsko bo vključen 6-stopenjski ročni menjalnik, ki ga bo ob doplačilu zamenjal 7-stopenjski samodejni. Cene? Menda bodo ostale praktično enake.

Blaž Likovič
foto: MG

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button