AvtomobilizemNovice

Mercedes-Maybach S680 je ultimativni simbol glamurja in prestiža

"Običajni" Mercedes-Benz razred S je za plebejce, rajo. Mercedes-Maybach S680 je za plemstvo.

Seveda temu v resnici še zdaleč ni tako. Serijski Mercedes-Benz razreda S velja za eno najboljših limuzin trenutno na trgu, a je Mercedes-Maybach S680 vseeno absolutni testament avtomobilske ekskluzivnosti. Označujejo ga skrbno izbrani, vrhunski materiali, ročna izdelava in orjaški, 6.0-litrski V12 motor, ki razvije kar 630 KM in 1000 Nm navora.

Mercedes-Maybach S680 se od običajnega razreda S na zunaj loči po dvobarvni karoseriji in kopici kromiranih dodatkov. V notranjosti prevladujeta vrhunsko, ročno prešito Nappa usnje in čudovit, temen les. Vozilo je opremljeno z ekskluzivnim zvočniškim sistemom Burmester 4D, štiri consko klimatsko napravo, hladilnim delom za šampanjec in več brezžičnimi polnilci za mobilne naprave. Vse skupaj zaokrožita ambientalna osvetlitev, ki lahko notranjost osvetljuje v 64 različnih barvah in prav posebna dišava, ki je značilna samo za vozila znamke Maybach.

Mercedes-Maybach S680 je v Nemčiji že možno naročiti za najmanj 165 evrskih tisočakov, z vsemi opcijami pa cena zelo hitro preseže 200 tisoč eurov.

Rok Rabič
foto: Mercedes-Maybach

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button