AvtomobilizemNovice

Mercedes-Benz GLC prestaja ledeno mučenje

VIDEO: Nemški SUV se podi po zasneženem švedskem podeželju.

Švedsko mestece Arjeplog je dom številnih zimskih avtomobilističnih odprav, kjer se zakamuflirani štirikolesniki borijo z neprizanesljivimi zimskimi razmerami, ki jih spremlja temperatura vse do -30°C, močan veter in kupi snega ter ledu. In medtem, ko smo nekateri že pričeli s spomladanskimi deli, se Mercedes Benzov športni terenec GLC preizkuša v boju s skandinavsko zimo.

Nemci namreč preizkušajo vpliv zimskih razmer na vodljivost, ergonomijo, udobje ter toplotno upravljanje vozila, povratne informacije pa služijo za nadaljnje optimiziranje. Na preizkušnji so prestižno zračno podvozje in trop elektronskih pomočnikov, ki kljub mrazu pošteno »švicajo« med nadzorovanjem GLC-ja na zaledenelih površinah.

Glede na dejstvo, da bo novi GLC najbolj elektrificiran in digitalno najbolj napreden do sedaj, je pravilno delovanje celotne tehnike ključnega pomena, tudi ko je govora o negostoljubnih okoljih. Inženirji in testni vozniki bodo prevozili kar nekaj sto tisoč kilometrov, preden bodo dali GLC-ju zeleno luč za naslednjo testno fazo.

Celotno testiranje bodočega novega vozila poteka kar štiri leta in skupaj zajema približno 7 milijonov prevoženih kilometrov, testna karavana pa se podi po naslednjih državah: Nemčija, Avstrija, Finska, Francija, Švedska, Španija, Italija, Dubaj (ZAE), Južna Afrika, ZDA, Mehika, Kitajska in Japonska.

Blaž Likovič
foto: MB

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button