AvtomobilizemNovice

Mercedes-AMG PureSpeed nudi vpogled v ekskluzivno serijo Mythos

VIDEO: Mercedesova čist hitrost se predstavi ...

Mercedes-AMG je pred veliko nagrado Monaka predstavil prav posebno študijo imenovano PureSpeed. To je radikalno oblikovan popolnoma odprt dvosed in je nekakšen poklon bogati dirkalni zgodovini znamke. Študija predstavlja vpogled v ekskluzivno in omejeno serijo Mercedes-Benz Mythos, premiera vozila pa se odvila kar na plavajočem pontonu v pristanišču Monaka, kjer se kupcev lačnih ekskluzive kar tare.

 

Mercedes-AMG PureSpeed stoji na plečih modela SL po katerem ima povzeta tudi svetila, tu pa se zgodba s svojim sorodnikom zaključi. Študija kot taka nima klasičnega vetrobranskega stekla, pa tudi maska vozila je drugačna kot smo je vajeni pri »zvezdah« iz Affalterbacha. Posebnost vozila je zaščitni dirkaški »halo« lok namesto A stebrička, ki izhaja iz karavane F1 in je varnostna zahteva FIA organizacije pri odprtih dirkalnikih.

Nasploh so oblikovalci precej idej povzeli po Mercedes-AMG ONE hipervozilu – nizka silhueta, nos v podobi morskega psa, tehnični in ostro odrezani deli iz karbona na dnu vozila pa so pravi kontrast zaobljenim oblikam v zgornjem delu. Zadek se prične z »letečo« aerodinamično zaščito obeh potnikov, ki izhaja iz legendarnega modela 300 SLR, ki je v davnem letu 1955 s Stirling Mossom in Denis Jenkinsonom za volanom in povprečno hitrostjo 157 km/h osvojil dirko Mille Miglia.

Nemci so še dodali, da bo PureSpeed pričel nastajati prihodnje leti, celotna serija pa bo omejena na 250 primerkov.

Blaž Likovič
foto: MB

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button