AvtomobilizemNovice

Mercedes-AMG One čisto zagotovo prispe prihodnje leto

AMG potrjuje še zadnjo zamudo zloglasnega hiperšportnika z F1 motorjem.

Na plan so pricurljale nove informacije o divjem Mercedesu-AMG One, ki naj bi po predhodnih podatkih na ceste in dirkališča po svetu zapeljal že letošnje leto. Do tega ne bo prišlo, vendar pa AMG zagotavlja, da bo hiperšportnik pripravljen prihodnje leto in da novi zastoji niso več pričakovani.

Prav tako mora Mercedes še uradno potrditi, kje bodo izdelovali One, vsaj za motorje lahko predvidevamo sestavljanje v Brixworthu v Britaniji  – sedež Mercedesovega oddelka za razvoj in izdelavo visoko zmogljivih Formula 1 motorjev. Vprašanje ostaja, ali se bodo sestavljanja končnega produkta lotili v domačem Affalterbachu ali bodo delo v roke dobili kar mojstri ekipe F1.

Brez dvoma pa gre pričakovati bliskovito štirikolesno pošast, katero poganjajo 1,6-litrski V6 podprt z mogočno turbino in štirje elektromotorji, ki bodo zadolženi, da ne bo nikakršnih pojemkov pri pospeševanju. Skupna zmogljivost sistema bo znašala preko 1.000 konjskih moči, najvišja hitrost bo presegla 350 km/h, pospešek od niče pa do 200 km/h se bo odvil v pičlih šestih sekundah – s tem časom bo uničil prav tako hibridnega Ferrarija SF90 s časom 6,7 sekund.

V razredu ultimativnih hiperšportnikov žal nismo v pričakovanju dvoboja teh dveh, ampak Aston Martinovega odgovora v obliki modela Valkyrie, s kričečim atmosferskim V12 motorjem in razvojno pomočjo Red Bulla. Kaj menite, kateri bo prej ugledal luč sveta?

Žiga Kolman
foto: Mercedes-AMG

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button