AvtomobilizemNovice

Mercedes-AMG GT2 PRO: nova zverina iz Affalterbacha

Čistokrvni dirkalnik za kupce z debelo denarnico.

Mercedes-AMG širi svojo ponudbo dirkalnikov s premiero divjega nehomologiranega modela GT2 PRO, namenjenega najbolj izkušenim vikend dirkačem. Za osnovo so uporabili že tako zmogljivega GT2 iz leta 2022 in ga nadgradili z inovativnimi novostmi, dodatnimi funkcijami, izboljšano varnostjo in visoko zmogljivostjo za vse motošportne navdušence.

Izboljšav na podlagi predhodnega GT2 je kar nekaj, a med izstopajočimi je nova funkcija Push2Pass, ki za kratek čas omogoči poskok moči 4-litrskega V8 biturbo na 750 KM, medtem ko osnovna izhodna moč GT2 ostaja 520 kW (707 KM) in 800 Nm navora. Ta funkcija je ekskluzivna za model GT2 PRO in voznikom omogoča večji nadzor nad zmogljivostjo na stezi ter nenazadnje lažje prehitevanje. Moč se na zadnji kolesni par prenaša prek šeststopenjskega sekvenčnega dirkalnega menjalnika s spremenjenimi prestavnimi razmerji in pogonske gredi iz ogljikovih vlaken za optimalen prenos moči.

Kratica PRO prinaša ekskluzivne oblikovalske elemente, kot so matirana siva karoserijska barva z značilnimi okrasnimi črtami in logotipi GT2 PRO ter dodatki iz ogljikovih vlaken. Notranjost združuje prijaznost do uporabnika in ergonomijo z volanom Cube Controls, optimiziranim za model GT2 PRO. Varnost je najpomembnejše področje pri tovrstnem dirkalniku, saj je GT2 PRO opremljen s sistemi, kot so karbonska varnostna kletka, pettočkovni varnostni pasovi, varnostne mreže, gasilni aparat in loputa za hitro iz kabine. Prav tako na krovu najdemo dirkalni zaviralni sistem ABS in nastavljiv sistem nadzora oprijema za zanesljivo vodljivost v vseh razmerah.

Dobavni paket vključuje avtomobilsko prevleko, komplet dirkaških oblačil znamke Puma, individualizirano čelado Bell in različne dodatke, kot so sistem za pijačo, hlajenje sedeža in čelade ter paket rezervnih delov. Lastniki prejmejo prednostni dostop do serije AMG Racing Series, ki potekaja na najbolj priznanih evropskih dirkališčih, s celovito podporo na dirkah, skupaj z osebnimi inženirji in svetovanjem izkušenih strokovnjakov.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button