AvtomobilizemNovice

Medživljenska prenova BMW serije 2

Pomlajena serija 2 se pohvali z digitalno okrepitvijo in standardnim M Sport paketom.

BMW je prenovil divjega M2, a hkrati so osvežili tudi bolj umirjeno serijo 2 Coupé, ki še naprej ohranja svoje dinamične lastnosti, zdaj okrepljene s sodobnejšo tehnologijo, bogatejšo standardno opremo in seveda digitalizacijo. Prav vse različice so po novem opremljen s športnim M Sport paketom, na voljo je več karoserijskih barv, platišč in oblazinjenj notranjosti. Glavna sprememba v primerjavi s prejšnjim modelom je pridobitev modernega iDrive sistema.

Dimenzijsko serija 2 Coupé ohranja kompaktne proporce, oster oblikovalski pristop in zmogljive motorje v dolgem nosu, kar spominja na kultne modele serije 02 iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Za pogon skrbijo učinkoviti štirivaljni bencinski in dizelski motorji v povezavi z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, vrh ponudbe predstavlja nabrušeni M240i xDrive z značilnim šestvaljnim strojem, s čimer je postal nekakšen vstopni M2. Prenovljena serija 2 Coupé, ki bo na trg zapeljala avgusta letos, bo nastajala v BMW-jevi tovarni v San Luis Potosíju v Mehiki, ki je znana po svojih učinkovitih in trajnostnih proizvodnih procesih. Dimenzije, struktura karoserije, koncept pogona in tehnologija podvozja so zasnovani tako, da zagotavljajo prepoznaven užitek v vožnji. Serijski M Sport paket prinaša večje odprtine za dovod zraka, mogočne stranske letve in značilen zadnji odbijač.

Med nove oblikovne dodatke prištevamo kromirano oblogo maske hladilnika, stranska krilca in zadnji odbijač v barvi karoserije ter črn vložek difuzorja v visokem sijaju. BMW M240i xDrive Coupé je opremljen z dodatnimi M športnimi elementi, ki optimizirajo hlajenje in aerodinamiko, kot so črni robovi spojlerjev in pokrovi ogledal. Visoko sijajna črta M Shadow Line je standardna za vse modele, opcijski paket M Pro Sport pa dodaja več nastopaštva. Izboljšana paleta karoserijskih barv vključuje dve klasični in sedem kovinskih odtenkov, z ekskluzivnimi možnostmi za M240i xDrive Coupé. Serijsko dvojka sedi na 18-palčnih lahkih platiščih, kupci lahko obkljukajo opcijska 19-palčna platišča.

Notranjost odlikuje športni ambient z M označenimi elementi, kot so usnjeni volan, ogrevani športni sedeži, medtem ko panoramski panel Curved Display, ki združuje 12,3-palčne digitalne merilnike in 14,9-palčni osrednji zaslon na dotik, skrbi za izboljšano digitalno izkušnjo. Naprednejši sistem iDrive z operacijskim sistemom OS 8.5 ter intuitivnim upravljanjem in inovativnimi digitalnimi storitvami izboljša uporabniško izkušnjo. Ponaša se s preoblikovanim domačim zaslonom za lažjo navigacijo in podpira ukaze v naravnem jeziku prek inteligentnega osebnega asistenta, prav tako ponuja napredno navigacijo in opcijskim razširjenim pogledom v Live Cockpit Professional. Na seznamu znatno obogatene standardne opreme so se znašli ogrevana sprednja sedeža, paket zunanjih ogledal, alarmni sistem, delno avtonomna vožnja in parkiranje. V naboru dodatne opreme lahko kupci svojega sanjskega konjička opremijo s premijskim paketom, paketom inovacij, prilagodljivimi LED žarometi in projicirnim zaslonom ter Harman Kardon ozvočenjem.

V paleti motorjev serije 2 Coupé kraljuje zmogljiv 3-litrski vrstni šestvaljnik, ki premore 275 kW (374 KM) in model z oznako M240i xDrive do stotice požene v samo 4,3 sekunde. Vstopnico v svet serije 2 Coupé predstavlja 218i z 2-litrskim štirivaljnikom, ki ustvari 115 kW (156 KM) in do stotice potrebuje 8,8 sekund. Stopničko višje se je znašel 220i z enakim agregatom, vendar močjo povečano na 135 kW (184 KM) in pospeškom skrajšanim na 7,5 sekund. Najmočnejši štirivaljni bencinar 230i, zmore 180 kW (245 KM) in pospeši do stotice v 5,9 sekunde. Ljubitelji sajavcev bodo lahko izbrali model 220d z 2-litrsko enoto podprto z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom in močjo 140 kW (190 KM), ki poleg pospeška do 100 km/h v prijetnih 6,9 sekundah, nudi varčno vožnjo s porabo 4,9-litra na 100 kilometrov.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button