AvtomobilizemNovice

Medživljenjska posodobitev za Jimnyja na Japonskem

Prepovedani sad za Evropejce je prejel posodobitev za domač japonski trg.

Vse ljubitelje robustnega malega Suzukijevega terenca je praktično kmalu po začetku prodaje na evropskem trgu razžalostila novica o umiku, zaradi neizpolnjevanja okoljevarstvenih pogojev. Sledila je malenkost mlačna vrnitev v komercialni obliki (panelni dostavnik) in v izjemno omejenih številkah. Obstajala naj bi možnost vrnitve, vendar z nujno elektrificiranim pogonom in posledično povišano oceno.

Vse do takrat bomo le s solzami v očeh spremljali posodobljene Jimnyje namenjene japonskim kupcem. Težko je verjetni, vendar novi Jimny šteje že tretje leto prodaje, zato je bila osvežitev že na vidiku. Ne pričakujte drastičnega tehnološkega ali oblikovnega preskoka, namenili so mu izredno omejen pakt novosti.

Pohvalno se niso lotili spreminjanja prikupnega škatlastega oblikovanja, le nekoliko so popravili prej spregledane malenkosti. Med tehnološkimi bonbončki sedaj najdemo stop/start sistem, sicer le pri izbiri samodejnega menjalnika in avtomatska žarometa. Del standardne opreme je postal nosilec rezervne pnevmatike. To je praktično vse kar je novega. Smešno, a Suzuki bi bil nespameten spremeniti odličen recept za uspešno vozilo, za katerega je več povpraševanja kot kadarkoli prej, obenem so tako ohranili dostopno ceno blizu 11.400 evrov.

Žiga Kolman
foto: Suzuki

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button