AvtomobilizemNovice

McLarnov bolid Formule 1 iz Lego kock

Tisoč ur in 280 tisoč kock kasneje…

Minuli vikend se je odvijala dirka Formule 1 za veliko nagrado Avstralije, kjer je McLaren poleg nove aerodinamične izboljšave letošnjega MCL36 bolida, pripeljal povsem drugačno formulo, v celoti izdelano iz Lego kock. Kot nalašč, za potrditev besed Daniela Ricciarda, da se njihov nov dirkalnik vozi kot kocka.

Če se odtujimo od McLarnovih težav ob začetku letošnje dirkaške sezone, so v ekipi združili moči z Legom in ustvarili pravo umetnino iz plastičnih kock. Bolid Formule 1 v naravni velikosti je izdelan z veliko natančnosti in detajli, še posebej so se potrudili pri samem zapletenem volanu. McLarnova letošnja izbranca, Lando Norris in Daniel Ricciardo, sta precej uživala v družbi novega oglatega dirkalnika.

Sicer je model na žalost brez lastnega pogonskega sistema, tudi preprostega električnega. Sestavljanje tako mogočnega skupka malih kockic je ekipi vzelo preko tisoč ur, kar se sliši razumno, glede na to, da so za celotno kreacijo porabili 288.315 kock. Razkritju replike F1 dirkalnika v naravni velikosti sledi začetek prodaje Lego Technic različice McLarnove formule, ki v dolžino meri skromnejših 65 centimetrov – precej bolj prijazno za postavitev pod božično smreko in s ceno 179,99 evrov, prijaznejši do denarnice.

Žiga Kolman
foto: McLaren

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button